Artikel 1
[Regeling vervallen per 01-01-2006]
-
richtlijn 64/433/EEG:
-
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen betreffende de gezondheidsvoorschriften
voor de produktie en het in de handel brengen van vers vlees (PbEG L 121);
-
richtlijn 71/118/EEG:
-
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 15 februari 1971 inzake
gezondheidsvraagstukken op het gebied van het handelsverkeer in vers vlees van pluimvee
(PbEG L 55);
-
richtlijn 77/99/EEG:
-
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen betreffende de gezondheidsvoorschriften
voor de produktie en het in de handel brengen van vleesproducten en bepaalde andere
producten van dierlijke oorsprong (PbEG 1977, L 26);
-
richtlijn 80/215/EEG:
-
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 22 januari 1980 inzake veterinairrechtelijke
vraagstukken op het gebied van het intracommunautaire handelsverkeer in vleesproducten
(PbEG L 47);
-
richtlijn 83/201/EEG:
-
richtlijn van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 12 april 1983 houdende
afwijking van Richtlijn 77/99/EEG van de Raad ten aanzien van sommige producten die andere levensmiddelen bevatten
en die voor een gering percentage uit vlees of vleesproducten zijn samengesteld (PbEG
L 112);
-
richtlijn 88/657/EEG:
-
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 14 december 1988 tot vaststelling
van de eisen voor de produktie van en het handelsverkeer in gehakt, vlees in stukken
van minder dan 100 gram en vleesbereidingen en tot wijziging van de richtlijnen 64/433/EEG, 71/118/EEG en 72/462/EEG (PbEG L 382);
-
richtlijn 89/662/EEG:
-
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 11 december 1989 inzake
veterinaire controles in het intracommunautaire handelsverkeer in het vooruitzicht
van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 395);
-
richtlijn 91/495/EEG:
-
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 27 november 1990 inzake
gezondheidsvoorschriften en veterinairrechtelijke voorschriften voor de produktie
en het in de handel brengen van konijnevlees en vlees van gekweekt wild (PbEG 1991,
L 268);
-
richtlijn 97/78/EG:
-
richtlijn nr. 97/78/EG van de Raad van de Europese Unie van 18 december 1997 tot vaststelling van de beginselen
voor de organisatie van de veterinaire controles voor producten die uit derde landen
in de Gemeenschap worden binnengebracht (PbEG 1998, L 24);
-
verordening 999/2001/EG:
-
verordening van het Europees Parlement en de Raad van 22 mei 2001, houdende vaststelling
van voorschriften inzake preventie, bestrijding en uitroeiing van bepaalde overdraagbare
spongiforme encefalopathieën;
-
de Minister:
-
de Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
-
officiële dierenarts:
-
door de bevoegde centrale autoriteit van het land van verzending aangewezen dierenarts;
-
vers vlees:
-
vlees, dat geen behandeling heeft ondergaan ter bevordering van de houdbaarheid,
tenzij het betreft een koelbehandeling;
-
pluimvee:
-
huisdieren, behorende tot de soorten: kippen, kalkoenen, parelhoenders, eenden of
ganzen;
-
vlees van pluimvee:
-
alle delen van pluimvee, die naar hun aard geschikt zijn voor menselijke consumptie;
-
konijnen:
-
tamme konijnen;
-
konijnevlees:
-
alle voor menselijke consumptie geschikte delen van konijnen;
-
gekweekt wild:
-
landzoogdieren en vogels als bedoeld in artikel 2, onderdeel 2, van richtlijn 91/495/EEG, niet zijnde vee als bedoeld in artikel 66, onderdeel a, van de Veewet en niet zijnde konijnen;
-
vlees van gekweekt wild:
-
vlees als bedoeld in artikel 2, onderdeel 2, van richtlijn 91/495/EEG;
-
gekweekt vederwild:
-
vogels als bedoeld in artikel 2, onderdeel 3, van richtlijn 91/495/EEG;
-
hazen:
-
hazen die in gevangenschap zijn gekweekt, gehouden en geslacht;
-
hazevlees:
-
alle voor menselijke consumptie geschikte delen van hazen;
-
vleesproducten:
-
producten, als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, aanhef, van richtlijn 77/99/EEG, niet zijnde vlees onderscheidenlijk producten als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, sub i en ii, van die richtlijn;
-
andere producten van dierlijke oorsprong:
-
producten als bedoeld in artikel 2, onderdeel b, van richtlijn 77/99/EEG;
-
kant-en-klaargerechten:
-
verpakte vleesproducten die overeenstemmen met gekookte of voorgekookte culinaire
bereidingen, in onmiddellijke verpakking, en door koude geconserveerd;
-
vleesbereidingen:
-
vlees als bedoeld in artikel 2 van richtlijn 64/433/EEG, 71/118/EEG of 92/45/EEG, dan wel vlees dat voldoet aan artikel 3, 6 of 8 van richtlijn 91/495/EEG, waaraan levensmiddelen, kruiderijen of additieven zijn toegevoegd of dat een behandeling
heeft ondergaan in een mate die niet volstaat om de inwendige celstructuur van het
vlees te veranderen en aldus de kenmerken van vers vlees te doen verdwijnen;
-
producten die andere levensmiddelen bevatten en die voor een gering percentage uit
vlees of vleesproducten zijn samengesteld:
-
vleesproducten met niet meer dan 10 gewichtspercenten toegevoegd vlees of vleesproducten
in verhouding tot het eindproduct, klaar voor het gebruik, na bereiding volgens de
gebruiksaanwijzingen van de fabrikant;
-
lid-staat:
-
lid-staat van de Europese Unie, niet zijnde Nederland;
-
derde land:
-
land, niet zijnde Nederland en niet zijnde een lid-staat;
-
separatorvlees:
-
verkleinde substantie verkregen door beenderen van vee of pluimvee machinaal te ontdoen
van spierweefsel, bindweefsel, merg en vet;
-
hermetisch gesloten recipiënt:
-
bergingsmiddel dat geen lucht doorlaat bestemd om de inhoud tijdens en na de hittebehandeling
te beschermen tegen het binnendringen van micro-organismen;
-
onmiddellijke verpakking:
-
het beschermen van vleesproducten en andere producten van dierlijke oorsprong, die,
na behandeling, bestemd zijn voor menselijke consumptie of de bereiding van andere
levensmiddelen, door middel van een eerste omhulsel of van een eerste bergingsmiddel
dat rechtstreeks in contact komt met het betrokken product, alsmede het eerste omhulsel
of het eerste bergingsmiddel zelf;
-
eindverpakking:
-
het plaatsen van een of meer al dan niet van een onmiddellijke verpakking voorziene
vleesproducten of andere producten van dierlijke oorsprong, die, na behandeling, bestemd
zijn voor menselijke consumptie of de bereiding van andere levensmiddelen, in een
bergingsmiddel, alsmede het bergingsmiddel zelf;
-
herverpakkingscentrum:
-
werkplaats of opslagplaats waar producten bestemd om in de handel te worden gebracht,
opnieuw worden bijeengebracht en/of worden voorzien van een nieuwe onmiddellijke verpakking;
-
partij:
-
eenzelfde hoeveelheid producten van dezelfde aard waarvoor – voor zover voorgeschreven
eenzelfde veterinair certificaat of document geldt, die met hetzelfde vervoermiddel
wordt vervoerd van één inrichting naar eenzelfde plaats van bestemming.
-
richtlijn 92/45/EEG:
-
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 16 juni 1992 betreffende
de gezondheidsvoorschriften en veterinairrechtelijke voorschriften voor het doden
van vrij wild en het in de handel brengen van vlees van vrij wild (PbEG L 268);
-
vrij wild:
-
landzoogdieren en vogels als bedoeld in artikel 2, eerste lid, onderdeel a, van richtlijn 92/45/EEG;
- klein vrij wild:
-
zoogdieren en vogels als bedoeld in artikel 2, eerste lid, onderdeel c, van richtlijn 92/45/EEG;
- vlees van vrij wild:
-
alle voor menselijke consumptie geschikte delen van vrij wild;
- belanghebbende bij de lading:
-
belanghebbende bij de lading als bedoeld in artikel 2, tweede lid, onderdeel e, van
richtlijn 97/78/EG.