U bent nu hier: Wettenbank
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving
Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.
Officiële publicaties van de overheid.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
[Regeling vervallen per 24-05-2016.]Geraadpleegd op 24-11-2024. Gebruikte datum 'geldig op' 24-05-2016. Geldend van 01-01-2013 t/m 23-05-2016
Regeling bezwarenprocedure functiewaardering politie
De Minister van Binnenlandse Zaken,
Gelet op artikel 7, tweede lid, van het Besluit bezoldiging politie;
Besluit:
[Regeling vervallen per 24-05-2016]
In deze regeling wordt verstaan onder:
de ambtenaar, bedoeld in artikel 1, onderdeel i, van het Besluit bezoldiging politie;
het Besluit bezoldiging politie;
de functie, bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel r, van het besluit, met dien verstande dat deze regeling niet van toepassing is op het samenstel van door de ambtenaar te verrichten opgedragen werkzaamheden, zoals vastgelegd in het LFNP;
het bevoegd gezag, bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel j, van het besluit;
de uitkomst van de bepaling van de salarisschaal van de ambtenaar, bedoeld in artikel 6, tweede lid, van het besluit;
de door het bevoegd gezag ingestelde commissie, bedoeld in artikel 4;
de commissie, bedoeld in artikel 11.
Het bevoegd gezag stelt de ambtenaar schriftelijk en met redenen omkleed in kennis van de voorgenomen waardering. Daarbij wordt de ambtenaar gewezen op de mogelijkheid tot het indienen van bedenkingen als bedoeld in artikel 3 en de daarvoor gestelde termijn.
1 Binnen vier weken na ontvangst van de in artikel 2 bedoelde kennisgeving kan de ambtenaar bij het bevoegd gezag tegen de voorgenomen waardering schriftelijk en met redenen omkleed zijn bedenkingen indienen. Het bevoegd gezag stelt de waardering vast, wanneer de ambtenaar binnen deze termijn geen bedenkingen heeft ingediend.
2 Binnen twee weken na ontvangst van de bedenkingen, bedoeld in het eerste lid, vraagt het bevoegd gezag advies aan de heroverwegingscommissie.
1 Er is een heroverwegingscommissie functiewaardering politie.
2 De heroverwegingscommissie bestaat uit:
a. een voorzitter, tevens lid, dan wel een plaatsvervangend voorzitter, tevens lid, die worden benoemd door het bevoegd gezag na overleg met de Commissie voor georganiseerd overleg in politie-ambtenarenzaken, bedoeld in artikel 2, eerste lid, van het Besluit overleg en medezeggenschap politie 1994;
b. één lid dat wordt aangewezen door een groep van ten minste zes personen die worden benoemd door het bevoegd gezag;
c. een lid dat wordt aangewezen door een groep van ten minste zes personen die worden benoemd door het bevoegd gezag op voordracht van de Commissie voor georganiseerd overleg in politie-ambtenarenzaken, bedoeld in artikel 2, eerste lid, van het Besluit overleg en medezeggenschap politie 1994.
3 De heroverwegingscommissie wordt bijgestaan door een secretaris en een plaatvervangend secretaris die worden benoemd door het bevoegd gezag.
4 Het bevoegd gezag is bevoegd een benoeming in te trekken. Behoudens in het geval dat plaatsvindt op verzoek van de betrokkene, vindt een intrekking van de benoeming van de in het tweede lid, onderdeel a, bedoelde personen plaats na overleg met de Commissie voor georganiseerd overleg in politie-ambtenarenzaken, bedoeld in artikel 2, eerste lid, van het Besluit overleg en medezeggenschap politie 1994.
1 De heroverwegingscommissie stelt een onderzoek in naar de door de ambtenaar kenbaar gemaakte bedenkingen.
2 Voordat de heroverwegingscommissie advies uitbrengt, hoort zij de ambtenaar, het bevoegd gezag of een door het bevoegd gezag aangewezen gemachtigde. Dit kan achterwege blijven indien naar het oordeel van de heroverwegingscommissie aan de bedenkingen van de ambtenaar tegemoet kan worden gekomen.
3 De ambtenaar heeft inzage in alle bescheiden die aan de heroverwegingscommissie ter kennis zijn gebracht.
1 De heroverwegingscommissie brengt binnen zes weken na ontvangst van de bedenkingen van de ambtenaar advies uit aan het bevoegd gezag over het al dan niet gegrond zijn hiervan.
2 Het advies wordt vastgesteld bij meerderheid van stemmen.
De zittingen van de heroverwegingscommissie zijn niet openbaar.
1 Het advies wordt door de voorzitter en de secretaris dan wel in voorkomende gevallen door hun plaatsvervangers ondertekend en toegezonden aan het bevoegd gezag.
2 Een afschrift van het advies, bestemd voor de ambtenaar, wordt gelijktijdig aan het bevoegd gezag gezonden.
1 Het bevoegd gezag stelt binnen tien weken na ontvangst van de in artikel 3 bedoelde bedenkingen de waardering vast.
2 Indien de beslissing op de ingediende bedenkingen afwijkt van het advies van de heroverwegingscommissie wordt in de beslissing de reden voor die afwijking vermeld.
1 Indien de ambtenaar zich niet kan verenigen met de vastgestelde waardering, kan hij bij het bevoegd gezag bezwaar maken.
2 Binnen twee weken na ontvangst van het bezwaar vraagt het bevoegd gezag advies aan de bezwarenadviescommissie met betrekking tot het bezwaar van de ambtenaar tegen de waardering.
1 Er is een commissie van advies bezwaren functiewaardering politie.
2 De bezwarenadviescommissie bestaat uit:
a. een voorzitter, tevens lid, dan wel een plaatsvervangend voorzitter, tevens lid, die worden benoemd door de Minister van Veiligheid en Justitie op voordracht van de korpschef, na overleg met de Commissie voor Georganiseerd Overleg in Politieambtenaren, bedoeld in artikel 2 van het Besluit overleg en medezeggenschap politie 1994;
b. één lid dat wordt aangewezen door een groep van ten minste 6 personen die worden benoemd door de Minister van Veiligheid en Justitie op voordracht van de korpschef;
c. één lid dat wordt aangewezen door een groep van ten minste 6 personen die worden benoemd door de Minister van Veiligheid en Justitie op voordracht van de tot de Commissie voor Georganiseerd Overleg in Politieambtenarenzaken toegelaten verenigingen van ambtenaren.
3 De bezwarenadviescommissie wordt bijgestaan door een secretaris en een plaatsvervangend secretaris, die worden benoemd door de Minister van Veiligheid en Justitie.
4 De Minister van Veiligheid en Justitie is bevoegd een benoeming in te trekken. Behoudens in geval dat plaatsvindt op verzoek van de betrokkene, vindt intrekking van een benoeming van de in het tweede lid, onder a, bedoelde personen plaats na overleg met de Commissie voor Georganiseerd Overleg in Politieambtenarenzaken.
Bij de samenstelling van de bezwarenadviescommissie worden geen personen aangewezen die behoren tot het personeel van of ressorteren onder het onderdeel van de politie, bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel b, van de Politiewet 2012 waaronder de ambtenaar wiens bezwaar wordt behandeld, ressorteert.
Het advies wordt door de bezwarenadviescommissie bij meerderheid van stemmen vastgesteld.
De zittingen van de bezwarenadviescommissie zijn niet openbaar.
1 Het advies wordt door de voorzitter en de secretaris dan wel in voorkomende geval door hun plaatsvervangers ondertekend en toegezonden aan het bevoegd gezag.
Het bevoegd gezag zendt een afschrift van zijn beslissing aan de bezwarenadviescommissie.
Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 april 1994.
Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling bezwarenprocedure functiewaardering politie.
Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.
's-Gravenhage, 5 augustus 1994
Minister
D. IJ. W. de Graaff-Nauta
Voor een permanente link naar de door u bekeken versie, inwerkinggetreden op , kopieer één van de onderstaande links of verfijn de link in de Linktool.
Met behulp van de Linktool van LiDO is het mogelijk om een bredere link of een meer gedetailleerde link te maken.
Ga naar de Linktool
Op linkeddata.overheid.nl zijn onderstaande relaties bekend.
Er is geen andere versie beschikbaar waarmee u de huidige geselecteerde versie, inwerkinggetreden op , kan vergelijken.
Selecteer een andere versie van de regeling waarmee u de huidige versie , inwerkinggetreden op , wilt vergelijken.
Vergelijken van "Regeling bezwarenprocedure functiewaardering politie", inwerkinggetreden op , met versie die inwerking is getreden op .
Doordat er een grote regeling is gekozen kan de vergelijking enkele minuten duren.
U kunt kiezen voor het toevoegen van de wetstechnische informatie aan de tekst.
U kunt kiezen in welk formaat de tekst geëxporteerd wordt.
U kunt de tekst inclusief afbeeldingen exporteren. De afbeeldingen worden dan met de tekst in een .zip-bestand geleverd
Via deze link kunt u meer informatie krijgen over de Europese richtlijn of verordening waarnaar in de tekst van de regeling verwezen wordt, inclusief de tekst daarvan. U wordt hiervoor doorgeleid naar EUR-LEX, de online databank van de Europese Unie waarin de Europese wetgeving is opgenomen.