Regeling gezondheidsverklaring personen werkzaam in de vleessector
De Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en de Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,
Gelet op richtlijnen nr. 64/433/EEG van de Raad van 26 juni 1964 betreffende de gezondheidsvoorschriften voor de produktie
en het in de handel brengen van vers vlees (PbEG L 121), 71/118/EEG van de Raad van 15 februari 1971 inzake gezondheidsvraagstukken op het gebied van
de produktie en het in de handel brengen van vers vlees van pluimvee (PbEG L 55),
77/99/EEG van 21 december 1976 betreffende de gezondheidsvoorschriften voor de produktie en
het in de handel brengen van vleesprodukten en bepaalde andere produkten van dierlijke
oorsprong (PbEG 1977, L 26), 91/495/EEG van 27 november 1990 inzake gezondheidsvoorschriften en veterinairrechtelijke voorschriften
voor de produktie en het in de handel brengen van konijnevlees en vlees van gekweekt
wild (PbEG L 268), 92/45/EEG van de Raad van 16 juni 1992 betreffende de gezondheidsvoorschriften en veterinairrechtelijke
voorschriften voor het doden van vrij wild en het in de handel brengen van vlees van
vrij wild (PbEG L 268) en 94/65/EEG van 14 december 1994 tot vaststelling van voorschriften voor de produktie en het
in de handel brengen van gehakt vlees en vleesbereidingen (PbEG L 368);
Voorts gelet op de artikelen 68, eerste lid, en 69, eerste lid, van de Veewet, artikel 19, eerste lid, van de Landbouwwet en artikel 30a van de Vleeskeuringswet;