Regeling staten financiële ondernemingen Wft 2011

Geraadpleegd op 12-01-2025. Gebruikte datum 'geldig op' 14-03-2014 en zichtdatum 24-12-2024.
Geldend van 14-03-2014 t/m 29-04-2014

Regeling van de Nederlandsche Bank N.V. van 12 december 2006, nr. Juza/2006/02470/IH, houdende uitvoering van de artikelen 131, eerste lid, 133, eerste lid, en 135, tweede en vijfde lid, van het Besluit prudentiële regels Wft (Regeling staten financiële ondernemingen Wft)

De Nederlandsche Bank N.V.,

Na raadpleging van de betrokken representatieve organisaties;

Gelet op de artikelen 131, eerste lid, 133, eerste lid, en artikel 135, tweede en vijfde lid, van het Besluit prudentiële regels Wft;

Besluit:

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen

Artikel 1:1

In deze regeling wordt verstaan onder:

Hoofdstuk 2. Staten financiële ondernemingen

Artikel 2:1

  • 2 In afwijking van het eerste lid, onderdeel b, worden de modellen van de staten voor een clearinginstelling die tevens een beleggingsonderneming is, niet zijnde een bank, vastgesteld zoals opgenomen in bijlage 4.

Artikel 2:2

  • 1 Een clearinginstelling, beleggingsonderneming, of bank als bedoeld in artikel 130, eerste lid, van het Besluit, een elektronische geldinstelling of betaalinstelling als bedoeld in artikel 130, derde lid van het Besluit, een bijkantoor als bedoeld in artikel 130, vierde lid, van het Besluit, een premiepensioeninstelling als bedoeld in artikel 130, vijfde lid, van het Besluit en een beheerder als bedoeld in artikel 130, zesde lid, van het Besluit verstrekken de staten, bedoeld in artikel 130, eerste, derde, vierde, vijfde en zesde lid, van het Besluit aan DNB met de frequenties en binnen de termijnen, zoals vermeld in de bijlage 6 bij deze regeling.

  • 3 In aanvulling op het tweede lid verstrekt de verzekeraar, op verzoek van DNB, de staten zoals opgenomen in bijlage 2 bij deze regeling aan DNB per halfjaar of kwartaal, binnen dertig werkdagen na afloop van dat halfjaar onderscheidenlijk kwartaal, indien:

    • a. de vergunning, gerekend vanaf het begin van elk boekjaar, minder dan drie jaar geleden aan de verzekeraar verleend is;

    • b. aan de verzekeraar een aanwijzing is gegeven als bedoeld in artikel 1:75, eerste of tweede lid, van de Wet, wegens het niet voldoen aan bij of krachtens de Wet gestelde regels met betrekking tot het garantiefonds, de solvabiliteitsmarge of de technische voorzieningen van de verzekeraar, onderscheidenlijk wegens tekenen van een ontwikkeling die het garantiefonds of de solvabiliteitsmarge van de verzekeraar in gevaar kan brengen; of

    • c. zich uitzonderlijke omstandigheden voordoen op grond waarvan te verwachten is dat de financiële positie van de verzekeraar zodanig verslechtert, dat deze niet langer zal kunnen voldoen aan de bij of krachtens de Wet gestelde regels met betrekking tot het garantiefonds, de solvabiliteitsmarge of de technische voorzieningen van de verzekeraar.

  • 4 De verzekeraar verstrekt de aanvullende staten, bedoeld in het derde lid, voor het eerst over het halfjaar dan wel kwartaal volgend op het moment dat:

    • a. de vergunning is verstrekt;

    • b. de aanwijzing is gegeven;

    • c. de uitzonderlijke omstandigheden zich voor het eerst voordoen.

  • 5 De verzekeraar verstrekt de aanvullende staten, bedoeld in het derde lid, gedurende:

    • a. de termijn van drie jaar volgend op het moment dat de vergunning is verstrekt;

    • b. de termijn binnen welke de in de aanwijzingsbeschikking bepaalde gedragslijn wordt gevolgd, vermeerderd met ten hoogste drie jaar;

    • c. de termijn dat de uitzonderlijke omstandigheden zich voordoen.

Artikel 2:3

  • 1 Een financiële onderneming waardeert de posten in de staten overeenkomstig de waarderingsmethoden die de financiële onderneming in haar jaarrekening toepast.

  • 2 Een financiële onderneming voegt geen posten of rubrieken toe in de staten, tenzij dit in de modellen van de staten is voorzien.

  • 3 De staten van een financiële onderneming met zetel in een staat die geen lidstaat is bevatten uitsluitend de gegevens die betrekking hebben op het bedrijf uitgeoefend vanuit het bijkantoor in Nederland.

Artikel 2:4

Een financiële onderneming stelt de geconsolideerde staten op overeenkomstig de regels met betrekking tot consolidatie die de financiële onderneming in haar jaarrekening toepast, voor zover uit de Wet niet anders voortvloeit.

Artikel 2:5

Een accountant betrekt bij zijn onderzoek, bedoeld in artikel 133, eerste lid, van het Besluit, de staten die zijn opgenomen in bijlage 7 bij deze regeling.

2:6.

DNB kan bij besluit bepalen dat een bank voorts de staten zoals opgenomen in bijlage 11 bij deze regeling verstrekt aan DNB. DNB zal bij dat besluit bepalen met welke frequentie en binnen welke termijnen de staten zoals opgenomen in bijlage 11 worden verstrekt.

Hoofdstuk 3. Branchegroepen en opgave van gesloten verzekeringen

Artikel 3:1

Het model van de opgave, bedoeld in artikel 135, eerste lid, van het Besluit, in te dienen door een levensverzekeraar met zetel in Nederland met betrekking tot de vanuit Nederland of vanuit een bijkantoor in een andere lidstaat gesloten overeenkomsten van verzekering, wordt vastgesteld zoals het is opgenomen in het onderdeel bijkantoren en vrije dienstverrichting levensverzekeraars van bijlage 1 bij deze regeling.

Artikel 3:2

Het model van de opgave, bedoeld in artikel 135, eerste lid, van het Besluit, in te dienen door een levensverzekeraar met zetel in een andere lidstaat, met betrekking tot de vanuit een bijkantoor in een staat die geen lidstaat is uit hoofde van het verrichten van diensten naar Nederland gesloten overeenkomsten van verzekering, wordt vastgesteld zoals het is opgenomen in bijlage 8 bij deze regeling.

Artikel 3:3

Het model van de opgave, bedoeld in artikel 135, eerste lid, van het Besluit, in te dienen door een levensverzekeraar met zetel in een staat die geen lidstaat is, met betrekking tot de vanuit een bijkantoor in Nederland uit hoofde van het verrichten van diensten naar een andere lidstaat gesloten overeenkomsten van verzekering, wordt vastgesteld zoals het is opgenomen in het onderdeel bijkantoren en vrije dienstverrichting levensverzekeraars van bijlage 1 bij deze regeling.

Artikel 3:4

De branchegroepen en het model van de opgave, bedoeld in artikel 135, tweede lid, van het Besluit, in te dienen door een schadeverzekeraar met zetel in Nederland, met betrekking tot de vanuit Nederland of vanuit een bijkantoor in een andere lidstaat gesloten overeenkomsten van verzekering, worden vastgesteld zoals zij zijn opgenomen in het onderdeel bijkantoren en vrije dienstverrichting schadeverzekeraars van bijlage 1 bij deze regeling.

Artikel 3:5

De branchegroepen en het model van de opgave, bedoeld in artikel 135, tweede lid, van het Besluit, in te dienen door een schadeverzekeraar met zetel in een andere lidstaat, met betrekking tot de vanuit een bijkantoor in een staat die geen lidstaat is uit hoofde van het verrichten van diensten naar Nederland gesloten overeenkomsten van verzekering, worden vastgesteld zoals zij zijn opgenomen in bijlage 9 bij deze regeling.

Artikel 3:6

De branchegroepen en het model van de opgave, bedoeld in artikel 135, tweede lid, van het Besluit, in te dienen door een schadeverzekeraar met zetel in een staat die geen lidstaat is, met betrekking tot de vanuit een bijkantoor in Nederland uit hoofde van het verrichten van diensten naar een andere lidstaat gesloten overeenkomsten van verzekering, worden vastgesteld zoals zij zijn opgenomen in het onderdeel bijkantoren en vrije dienstverrichting schadeverzekeraars van bijlage 1 bij deze regeling.

Artikel 3:7

Het model van de opgave, bedoeld in artikel 135, derde lid, van het Besluit, in te dienen door een natura-uitvaartverzekeraar als bedoeld in artikel 3:87, eerste lid, van de wet, wordt vastgesteld zoals het is opgenomen in bijlage 10 bij deze regeling.

De regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst met uitzondering van de bijlagen 1 tot en met 5,11, 12 en 13 die ter inzage worden gelegd bij DNB.

De Nederlandsche Bank Directeur

,

A. Schilder

Directeur

,

D.E. Witteveen

Bijlage 6. Bijlage bij artikel 2:2, eerste lid, van de Regeling staten financiële ondernemingen Wft frequentie en indieningstermijn staten

6.1. Banken en clearinginstellingen in Nederland

Staat

Frequentie

Indieningstermijn

Rapportage geldt voor

     

een bank en clearinginstelling als bedoeld in artikel 3:72, eerste lid of 3:82, eerste lid van de Wft, onder:

Een bank als bedoeld in artikel 3:77 van de Wft

     

Geconsolideerd toezicht

Solo toezicht

Gesubconsolideerd toezicht

COREP

           

Capital Adequacy

Per kalenderkwartaal

Uiterlijk op de laatste werkdag van de maand, volgend op de verslagperiode (1)

Ja

Ja

Ja

Nee

Credit Risk SA

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Credit Risk IRB

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Credit Risk Equities IRB

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Credit Risk Securitisations SA

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Credit Risk Securitisations IRB

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Credit Risk Securitisations Details

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Market Risk FX SA

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Market Risk Commodities SA

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Market Risk Equities SA

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Market Risk TDI SA

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Market Risk Internal Models

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Market Risk Internal Models Details

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Credit Risk Trading Book Settlements

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Operational Risk

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Group Solvency Details

Per kalenderkwartaal

Uiterlijk de laatste werkdag van de tweede maand, volgend op de verslagperiode (3)

Ja

Nee

Nee

Nee

FINREP (IAS/IFRS)

           

1. Balance sheet statement

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Ja

2. Profit & loss account

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Ja

3. Breakdowns of certain financial assets portfolios

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

4. Breakdowns of certain financial liabilities portfolios

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

5. Impairment flow statement

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

6. Related party disclosures

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

7. Analysis of equity

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

FINREP (Titel 9 banken)

           

1. Balance sheet statement

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Ja

2. Profit & loss account

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Ja

3. Breakdowns of certain financial assets portfolios

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

4. Breakdowns of certain financial liabilities portfolios

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

6. Related party disclosures

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

7. Analysis of equity

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Ja

Nee

Pillar II

           

Renterisicorapportage

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Nee

Nee

Nee

Bedrijfssectorconcentratie-risico

Per kalenderjaar

Idem (1)

Ja

Nee

Nee

Nee

Concentratierisico op landen

Per kalenderjaar

Idem (1)

Ja

Nee

Nee

Nee

Overige rapportages

           

Large exposures

Per kalenderkwartaal

Uiterlijk op de tiende werkdag van de tweede maand, volgend op de verslagperiode. (2)

Ja

Ja

Ja

Nee

8017

Per kalenderkwartaal

Idem (2)

Ja

Nee

Nee

Nee

8028

Per kalendermaand

Idem (1)

Ja

Nee

Nee

Ja

8029

Per kalendermaand

Idem (1)

Ja

Nee

Nee

Ja

8040

Per kalendermaand

Idem (1)

Ja

Ja

Ja

Ja

6.2. Elektronische geldinstellingen en betaalinstellingen

Staat

Frequentie

Indieningstermijn

Rapportage geldt voor:

     

een betaal- of elektronische geldinstelling als bedoeld in artikel 3:72, eerste lid van de Wft, onder solo toezicht:

Balans

Per halfjaar

30 werkdagen na de verslagperiode

Ja

Winst- en verliesrekening

idem

idem

Ja

Buitenbalans en overig

idem

idem

Ja

Berekening Toetsingsvermogen

idem

idem

Ja

Methode A, B of C

idem

idem

Ja

Verklaring

idem

idem

Ja

6.3. Beleggingsondernemingen in Nederland

Staat

Frequentie

Indieningstermijn

Solo toezicht

Ge(sub)consolideerd toezicht

Set50k

Vergunning a en/of d OF Handelaar ER

Fin. Holding met onth. 4a.

COREP

             

Capital Adequacy

Per kalenderkwartaal

Uiterlijk op de laatste werkdag van de maand, volgend op de verslagperiode (1)

Ja

Ja

Ja

Nee

Nee

Credit Risk SA

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee1

Nee

Nee

Credit Risk IRB

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

Credit Risk Equities IRB

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

Market Risk FX SA

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

Market Risk Commodities SA

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

Market Risk Equities SA

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

Market Risk TDI SA

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

Market Risk Internal Models

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

Market Risk Internal Models Details

Per kalenderkwartaal

Idem (1) Zal alleen op ad hoc-basis kunnen worden opgevraagd.

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

Credit Risk Trading Book Settlements

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

Operational Risk

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

FINREP (IAS/IFRS)

             

1. Balance sheet statement

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

 

Per halfjaar

Idem (1)

Nee

Nee

Nee

Ja

Nee

 

Per jaar

Idem (1)

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

2. Profit & loss account

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

 

Per halfjaar

Idem (1)

Nee

Nee

Nee

Ja

Nee

 

Per jaar

Idem (1)

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

8. Breakdowns of certain income and expense items

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

9. Scope of application

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

FINREP (Titel 9 banken)

             

1. Balance sheet statement

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Ja

Nee

Nee

 

Per halfjaar

Idem (1)

Nee

Nee

Nee

Ja

Nee

 

Per jaar

Idem (1)

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

2. Profit & loss account

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Ja

Nee

Nee

 

Per halfjaar

Idem (1)

Nee

Nee

Nee

Ja

Nee

 

Per jaar

Idem (1)

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

8. Breakdowns of certain income and expense items

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Ja

Nee

Nee

9. Scope of application

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

Overige rapportages

         

Nee

Nee

Vastekosteneis

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Nee

Ja

Ja

Nee

Nee

Large exposure

Per kalenderkwartaal

Idem (2)

Ja

Ja

Nee

Nee

Nee

8040/voorblad (incl. compliance)

Per kalendermaand

Idem (1)

Nee

Ja

Nee

Nee

Nee

 

Per kalenderkwartaal

Idem (1)

Ja

Ja

Ja

Nee

Nee

 

Per halfjaar

Idem (1)

Nee

Nee

Nee

Ja

Nee

 

Per jaar

Idem (1)

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

1 Rapportageplicht indien kapitaalbeslag kredietrisico > vastekosteneis.

6.4. Premiepensioeninstellingen

Staat

Frequentie

Indieningstermijn

PPI VSJ000 t/m VSJ125

jaarlijks

Uiterlijk 31 mei na de verslagperiode

PPI VSJ135 t/m VSJ180

jaarlijks

Uiterlijk 31 mei na de verslagperiode

PPI KW

kwartaalstaat

Binnen 6 weken na de verslagperiode

6.5. Beheerders

A. Beheerders met zetel in Nederland van een icbe

Staat

Frequentie

Indieningstermijn

FINREPBSACT

Geconsolideerde balans (activa)

per kalender halfjaar

Uiterlijk op de laatste werkdag van de maand die volgt op de verslagperiode

FINREPBSPAS

Geconsolideerde balans (passiva)

FINREPVW

Geconsolideerde winst- en verliesrekening

OFF-BS

Verplichtingen buiten de balans

EV

Minimum vereist eigen vermogen

SOLVKAPB

Minimumomvang toetsingsvermogen

SOLVVKE

Vastekosteneis

COREP

Berekening toetsingsvermogen

FUNDINFO

Basisinformatie beleggingsinstellingen onder beheer

Verklaring

Verklaring beheerder

B. Nederlandse beheerder van een beleggingsinstelling die beschikt over een vergunning als bedoeld in 2:65 Wft

Staat

Frequentie

Indieningstermijn

FINREPBSACT

Geconsolideerde balans (activa)

per kalender halfjaar

Uiterlijk op de laatste werkdag van de maand die volgt op de verslagperiode

FINREPBSPAS

Geconsolideerde balans (passiva)

FINREPVW

Geconsolideerde winst- en verliesrekening

OFF-BS

Verplichtingen buiten de balans

EV

Minimum vereist eigen vermogen

SOLVKAPB

Minimumomvang toetsingsvermogen

SOLVVKE

Vastekosteneis

COREP

Berekening toetsingsvermogen

Verklaring

Verklaring beheerder

C. Nederlandse beheerder van een beleggingsinstelling als bedoeld in artikel 2:66a, derde lid, Wft, die niet beschikt over een vergunning als bedoeld in artikel 2:65 Wft

Staat

Frequentie

Indieningstermijn

AIFM FILE 24(1)1

Te rapporteren abi-beheerderspecifieke informatie

Per kalenderjaar

Uiterlijk op de laatste werkdag van de maand die volgt op de verslagperiode

ADD AIFM INFO

Gedetailleerde lijst van alle abi’s die de abi-beheerder beheert

AIF FILE 24(1)1

Te verstrekken abi-specifieke informatie

1 De vaststelling van het model voor de staat volgt uit artikel 110 van de Gedelegeerde Verordening, de frequentie en de indieningstermijn worden bij deze regeling vastgesteld.

D. Nederlandse beheerder van een beleggingsinstelling die op vrijwillige basis een vergunning als bedoeld in artikel 2:65 Wft heeft verkregen en die portefeuilles van beleggingsinstellingen beheert waarvan het totaal aan beheerde activa niet groter is dan € 500.000.000, de beleggingsinstellingen geen gebruik maken van hefboomfinanciering, en geen recht tot inkoop of terugbetaling van rechten van deelneming in de verschillende beleggingsinstellingen kan worden uitgeoefend gedurende een periode van vijf jaar vanaf het tijdstip waarop de rechten in de verschillende beleggingsinstellingen voor het eerst zijn verworven

Staat

Frequentie

Indieningstermijn

AIFM FILE 24(1)1

Te rapporteren abi-beheerderspecifieke informatie

Per kalenderjaar

Uiterlijk op de laatste werkdag van de maand die volgt op de verslagperiode

ADD AIFM INFO

Gedetailleerde lijst van alle abi’s die de abi-beheerder beheert

AIF FILE 24(1)1

Te verstrekken abi-specifieke informatie

AIF FILE 24(2)1

Aan de bevoegde autoriteiten te verstrekken abi-specifieke informatie, alsmede: Resultaten van stresstests

ADD INFO

informatie als bedoeld in artikel 15, tweede lid, in samenhang met artikel 20, van de AIFM-richtlijn

1 De vaststelling van het model voor de staat volgt uit artikel 110 van de Gedelegeerde Verordening, de frequentie en de indieningstermijn worden bij deze regeling vastgesteld.

E. Nederlandse beheerder van een beleggingsinstelling die: a. op vrijwillige basis een vergunning als bedoeld in artikel 2:65 Wft heeft verkregen en die portefeuilles van beleggingsinstellingen beheert waarvan het totaal aan beheerde activa niet groter is dan € 100.000.000 en de beleggingsinstellingen gebruik maken van hefboomfinanciering; of b. die beschikt over een vergunning als bedoeld in artikel 2:65 Wft en die portefeuilles van beleggingsinstellingen beheert waarvan het vermogen de € 500.000.000 niet overstijgt en die gebruik maken van hefboomfinanciering.

Staat

Frequentie

Indieningstermijn

AIFM FILE 24(1)1

Te rapporteren abi-beheerderspecifieke informatie

Per kalenderjaar

Uiterlijk op de laatste werkdag van de maand die volgt op de verslagperiode

ADD AIFM INFO

Gedetailleerde lijst van alle abi’s die de abi-beheerder beheert

AIF FILE 24(11

Te verstrekken abi-specifieke informatie

AIF FILE 24(2)1

Aan de bevoegde autoriteiten te verstrekken abi-specifieke informatie, alsmede: Resultaten van stresstests

ADD INFO

informatie als bedoeld in artikel 15, tweede lid, in samenhang met artikel 20, van de AIFM-richtlijn

1 De vaststelling van het model voor de staat volgt uit artikel 110 van de Gedelegeerde Verordening, de frequentie en de indieningstermijn worden bij deze regeling vastgesteld.

F. Nederlandse beheerder van een beleggingsinstelling die beschikt over een vergunning als bedoeld in artikel 2:65 Wft en die portefeuilles van beleggingsinstellingen beheert waarvan het totaal aan beheerde activa de in artikel 2:66a Wft bedoelde drempel van € 100.000.000 respectievelijk € 500.000.000 overstijgt, maar niet boven de € 1.000.000.000 uitkomt

Staat

Frequentie

Frequentie voor de beleggingsinstelling waarvan de activa boven de € 500 mln. uitkomt

Indieningstermijn

AIFM FILE 24(1)1

Te rapporteren abi-beheerderspecifieke informatie

Per kalender halfjaar

n.v.t.

Uiterlijk op de laatste werkdag van de maand die volgt op de verslagperiode

ADD AIFM INFO

Gedetailleerde lijst van alle abi’s die de abi-beheerder beheert

ADD INFO

informatie als bedoeld in artikel 15, tweede lid, in samenhang met artikel 20, van de AIFM-richtlijn

AIF FILE 24(1)1

Te verstrekken abi-specifieke informatie

Per kalender halfjaar

Per kalenderkwartaal

AIF FILE 24(2) 1

Aan de bevoegde autoriteiten te verstrekken abi-specifieke informatie, alsmede: Resultaten van stresstests

1 Zowel de vaststelling van het model als de frequentie en de indieningstermijn volgen uit artikel 110 van de Gedelegeerde Verordening.

G. Nederlandse beheerder van een beleggingsinstelling die beschikt over een vergunning als bedoeld in artikel 2:65 Wft en die portefeuilles van beleggingsinstellingen beheert waarvan het totaal aan beheerde activa boven de € 1.000.000.000 uitkomt

Staat

Frequentie

Indieningstermijn

AIFM FILE 24(1)1

Te rapporteren abi-beheerderspecifieke informatie

Per kalenderkwartaal

Uiterlijk op de laatste werkdag van de maand die volgt op de verslagperiode

ADD AIFM INFO

Gedetailleerde lijst van alle abi’s die de abi-beheerder beheert

AIF FILE 24(1)1

Te verstrekken abi-specifieke informatie

AIF FILE 24(2)1

Aan de bevoegde autoriteiten te verstrekken abi-specifieke informatie, alsmede: Resultaten van stresstests

ADD INFO

informatie als bedoeld in artikel 15, tweede lid, in samenhang met artikel 20, van de AIFM-richtlijn

1 Zowel de vaststelling van het model als de frequentie en de indieningstermijn volgen uit artikel 110 van de Gedelegeerde Verordening.

H. Nederlandse beheerder van een beleggingsinstelling die beschikt over een vergunning als bedoeld in artikel 2:65 Wft, voor elke door hem beheerde beleggingsinstelling zonder hefboomfinanciering die overeenkomstig haar kernbeleggingsbeleid in niet-beursgenoteerde ondernemingen en uitgevende instellingen belegt om zeggenschap te verwerven

Staat

Frequentie

Indieningstermijn

AIFM FILE 24(1)1

Te rapporteren abi-beheerderspecifieke informatie

Per kalenderjaar

Uiterlijk op de laatste werkdag van de maand die volgt op de verslagperiode

ADD AIFM INFO

Gedetailleerde lijst van alle abi’s die de abi-beheerder beheert

AIF FILE 24(1)1

Te verstrekken abi-specifieke informatie

AIF FILE 24(2)1

Aan de bevoegde autoriteiten te verstrekken abi-specifieke informatie, alsmede: Resultaten van stresstests

ADD INFO

informatie als bedoeld in artikel 15, tweede lid, in samenhang met artikel 20, van de AIFM-richtlijn

1 Zowel de vaststelling van het model als de frequentie en de indieningstermijn volgen uit artikel 110 van de Gedelegeerde Verordening.

I. Nederlandse beheerder van een beleggingsinstelling die beschikt over een vergunning als bedoeld in artikel 2:65 Wft en die beleggingsinstellingen beheert die in aanzienlijke mate met hefboomfinanciering werken als bedoeld in artikel 24, vierde lid, van de AIFM-richtlijn1

Staat

Frequentie

Indieningstermijn

AIF FILE 24(4)2

Abi-specifieke informatie die aan de bevoegde autoriteiten moet worden verstrekt

Conform de overige door de betreffende beheerder in te dienen staten

Conform de overige door de betreffende beheerder in te dienen staten

1 De categorie I geldt in aanvulling op categorie E, F, of G

2 Zowel de vaststelling van het model als de frequentie en de indieningstermijn volgen uit artikel 110 van de Gedelegeerde Verordening.

Bijlage 7. bij artikel 2:5 van de Regeling staten financiële ondernemingen Wft

Overzicht van de staten die de accountant betrekt bij zijn onderzoek

kredietinstellingen en clearinginstellingen als bedoeld in artikel 3:72, eerste lid van de wet en bijkantoren als bedoeld in artikel 3:82, eerste lid van de wet

Categorie

IFRS

BW 2.9

Jaarverslag, jaarrekening, overige gegevens

   

Balance sheet statement

ja

ja

Income statement

ja

ja

Information that can be required throughout

the tables

ja

nvt

AFS assets

ja

nvt

Loans, Receivables, HTM investments

ja

ja

Info on impairment and past due assets

ja

ja

Fin liabilities design. at Fair value trough PL

ja

nvt

Fin liab. measused at amortised cost

ja

ja

Minority interest: revaluation res and other valuation differences

ja

ja

Allowances movements for credit losses

ja

nvt

Related party disclosures

ja

ja

Loan commitments, fin guarantees, and other comm. (off balance)

ja

ja

Analyses of equity

ja

ja

     

Aanvullende financiële gegevens

   

Geen

   

Andere financiële gegevens

   

Capital Adequacy

ja

ja

Group Solvency Details

ja

ja

Credit Risk SA

ja

ja

Credit Risk F-IRB

ja

ja

Credit Risk A-IRB

ja

ja

Credit Risk Equity Simple Risk Weight

ja

ja

Credit Risk Equity Internal Models

ja

ja

Credit Risk Securitisations SA

ja

ja

Credit Risk Securitisations IRB

ja

ja

Credit Risk securitisations Detailed SA

ja

ja

Credit Risk securitisations Detailed IRB

ja

ja

Credit Risk Trading Book Settlements

ja

ja

Market Risk TDI SA

ja

ja

Market Risk Equities SA

ja

ja

Market Risk FX SA

ja

ja

Market Risk Commodities SA

ja

ja

Market Risk Internal Models

ja

ja

Market Risk internal Models Details

ja

ja

operational Risk BIA

ja

ja

operational Risk STA/ASA

ja

ja

operational Risk AMA

ja

ja

Concentratierisico op landen

ja

ja

Renterisico rapp

ja

ja

Overige rapp

nee

nee

Verzekeraars

   

Categorie

IFRS

BW 2.9

     

Leven

   

Jaarverslag, jaarrekening, overige gegevens

   

Alle hier opgenomen tabbladen

ja

ja

     

Aanvullende financiële gegevens

   

Alle hier opgenomen tabs behalve

   

actuarieel verslag

ja

ja

Actuarieel verslag

nee

nee

     

Categorie IFRS BW 2.9

   
     

Andere financiële gegevens

   

Solvabiliteit

ja

ja

Herverzekering

ja

ja

Standgegevens

ja

ja

Alle andere tabs

nee

nee

     

Schade

   

Jaarverslag, jaarrekening, overige gegevens

 

Alle hier opgenomen tabbladen

ja

ja

     

Aanvullende financiële gegevens

   

Resultatendeling en kortingen

ja

ja

Actuarieel verslag

nee

nee

     

Andere financiële gegevens

   

Solvabiliteit

ja

ja

Herverzekering

ja

ja

Standgegevens

ja

ja

Resultaten per te rapporteren groep

ja

ja

Schade- en afloopstatistiek

ja

ja

Aanvullende informatie zorgverzekeraars

ja

ja

Alle andere tabs

nee

nee

     

Natura-uitvaart

   

Jaarverslag, jaarrekening, overige gegevens

   

Alle hier opgenomen tabbladen

ja

ja

     

Aanvullende financiële gegevens

   

Alle hier opgenomen tabs behalve

   

actuarieel verslag

ja

ja

Actuarieel verslag

nee

nee

     

Categorie

IFRS

BW2.9

     

Andere financiële gegevens

   

Solvabiliteit

ja

ja

Herverzekering

ja

ja

Standgegevens

ja

ja

Pakketwaarde

ja

ja

Alle andere tabs

nee

nee

Kwartaalrapportages verzekeraars

Voor geen van de kwartaalrapportages voor verzekeraars zal certificering door de externe accountant gevraagd gaan worden.

Bijlage 8

Bijlage bij artikel 3:2 van de Regeling staten financiële ondernemingen Wft

Het model van de opgave, bedoeld in artikel 135, eerste lid, van het Besluit, in te dienen door een levensverzekeraar met zetel in een andere lidstaat, met betrekking tot de vanuit een bijkantoor in een staat die geen lidstaat is uit hoofde van het verrichten van diensten naar Nederland gesloten overeenkomsten van verzekering.

Naam levensverzekeraar .....................:

Boekjaar .....................:

Zetel: ...........

 

Betreft dienstverlening naar lid-staat: ..................................

 

premie x EUR 1000

Branches

 

1. Levensverzekering algemeen

...........

2. Levensverzekering i.v.m. huwelijk of geboorte

...........

3. Levensverzekering verbonden met beleggingsfondsen

...........

4. Permanent health insurance

...........

5. Deelneming in spaarkassen

...........

6. Kapitalisatieverrichtingen

...........

Ondertekening door bestuurder

 

naam:

........................

handtekening:

........................

plaats:

........................

datum:

........................

Bijlage 9

Bijlage bij artikel 3:5 van de Regeling staten financiële ondernemingen Wft

De branchegroepen en het model van de opgave, bedoeld in artikel 135, tweede lid, van het Besluit, in te dienen door een schadeverzekeraar met zetel in een andere lidstaat, met betrekking tot de vanuit een bijkantoor in een staat die geen lidstaat is uit hoofde van het verrichten van diensten naar Nederland gesloten overeenkomsten van verzekering.

Naam schadeverzekeraar:

.....................

Boekjaar:

.....................

Zetel: ...........

 

Betreft dienstverrichting naar Nederland vanuit: ......................

   

× EUR 1000

1. Branchegroepen

 

premies

schaden

provisies

(volgens de nummering van artikel 15 van de WTV 1993)

     

– Ongevallen en ziekte (1 en 2)

 

......

......

......

– Voertuigenverzekering (3, 7, 10A en 10B)

 

......

......

......

– Brand en andere schaden aan zaken (8 en 9)

 

......

......

......

– Luchtvaart-, zee-, en transportverzekering (4, 5, 6, 7, 11 en 12)

 

......

......

......

– Algemene Wettelijke aansprakelijkheid (13)

 

......

......

......

– Krediet en borgtocht (14 en 15)

 

......

......

......

– Overige branches (16, 17 en 18)

 

......

......

......

         

2. Aansprakelijkheid motorrijtuigen (10A)

       

frequentie schadegevallen

gemiddelde kosten schadegevallen

premies

schaden

provisies

......

......

......

......

......

Ondertekening door bestuurder

 

naam:

........................

handtekening:

........................

plaats:

........................

datum:

........................

Bijlage 10

Bijlage bij artikel 3:7 van de Regeling staten financiële ondernemingen Wft

Het model van de opgave, bedoeld in artikel 135, derde lid, van het Besluit, in te dienen door een natura-uitvaartverzekeraar als bedoeld in artikel 3:87, eerste lid, van de wet.

Naam natura-uitvaartverzekeraar: .....

Boekjaar: ......

Zetel: ...........

 

Betreft dienstverrichting naar Nederland vanuit: ......................

 

x EUR 1000

Premie

 

Ondertekening door bestuurder

 

naam:

........................

handtekening:

........................

plaats:

........................

datum:

........................