i. de groentegewassen Sjalot (Allium ascalonicum L.), Ui (Allium cepa L.), Stengelui
(Allium fistulosum L.), Prei (Allium porrum L.), Knoflook (Allium sativum L.), Kervel
(Anthriscus cerefolium (L.) Hoffm.), Bladselderij, Knolselderij (Apium graveolens
L.), Asperge (Asparagus officinalis L.), Snijbiet (Beta vulgaris L. var. vulgaris),
Rode Biet (Kroot) (Beta vulgaris L. var. conditiva Alef), Bladmosterd, Amsoi (Brassica
juncea (L.) Czern. et Coss. (partim)), Koolraap (Brassica napus L. var. napobrassica
(L.) chb.), Boerenkool (Brassica oleracea L. convar. acephala (DC.) Alef. var. sabellica
L.), Bloemkool (Brassica oleracea L. convar. botrytis (L.) Alef. var. botrytis L.),
Broccoli (Brassica oleracea L. convar. botrytis (L.) Alef. var. ymosa Duch.), Spruitkool
(Brassica oleracea L. convar. oleracea var. gemmifera DC.), Savooiekool (Brassica
oleracea L. convar. capitata (L.) Alef. var. sabauda L.), Witte kool (Brassica oleracea
L. convar. capitata (L.) Alef. var. alba DC.), Rode kool (Brassica oleracea L. convar.
capitata (L.) Alef. var. rubra DC.), Koolrabi (Brassica oleracea L. convar. acephala
(DC.) Alef. var. gongylodes), Chinese kool (Brassica pekinensis (Lour.) Rupr.), Meiraap,
Herfstraap (Brassica rapa L. var. rapa), Paprika, Spaanse peper (Capsicum annuum L.),
Andijvie, Krulandijvie (Cichorium endivia L.), Bladcichorei (Groenlof, Radicchio),
Witlof (Cichorium intybus L. (partim)), Watermeloen (Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum.
et Nakai), Meloen (Cucumis melo L.), Augurk, Komkommer (Cucumis sativus L.), Reuzenpompoen
(Cucurbita maxima Duch.), Courgette, Patisson (Cucurbita pepo L.), Kardoen (Cynara
cardunculus L.), Artisjok (Cynara scolymus L.), Wortel (Daucus carota L.), Venkel
(Foeniculum vulgare Miller), Sla (Lactuca sativa L.), Tuinkers (Lepidium sativum L.),
Tomaat (Lycopersicon lycopersicum (L.) Karsten ex Farw.), Pastinaak (Pastinaca sativa
L. var. hortensis (Miller) Ehrh.), Peterselie (Petroselinum crispum (Miller) Nyman
ex. A.W. Hill), Pronkboon (Phaseolus coccineus L.), Stamslaboon, Stamsnijboon, Stokslaboon,
Stoksnijboon (Phaseolus vulgaris L.), Kreukzadige erwt en Rondzadige erwt voor zover
het rassen betreft die in aanmerking komen om overwegend te worden geteeld om vers
te worden geoogst voor menselijke consumptie en Peul (Pisum sativum L. (partim)),
Postelein (Portulaca oleracea L.), Radijs, Ramenas (Raphanus sativus L. (partim)),
Rabarber (Rheum L.), Schorseneer (Scorzonera hispanica L.), Aubergine (Solanum melongena
L.), Spinazie (Spinacia oleracea L.), Veldsla (Valerianella locusta (L.) Laterr.),
Tuinboon (Vicia faba L. (partim)), Pofmaïs, Popcorn (Zea mays L. convar. microsperma
(Koern.)), Suikermaïs (Zea mays L. convar. saccharata (Koern.));