U bent nu hier: Wettenbank
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving
Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.
Officiële publicaties van de overheid.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
[Regeling vervallen per 23-07-2011.]Geraadpleegd op 30-11-2024. Gebruikte datum 'geldig op' 01-02-2007. Geldend van 01-02-2007 t/m 30-04-2007
Regeling stelselmatige controle bij aanlanding 1988
De minister van Landbouw en Visserij,
Gelet op de artikelen 3 en 4 van het Reglement zee- en kustvisserij 1977 (Stb. 666);
Na overleg met het Produktschap voor Vis en Visprodukten, het Visserijschap en het Bedrijfschap voor de Groothandel in Vis en Aanverwante Bedrijven;
Besluit:
[Regeling vervallen per 23-07-2011]
1
a. ondernemer: degene te wiens naam het vissersvaartuig in het visserijregister, bedoeld in artikel 4 van het Besluit registratie vissersvaartuigen 1998, is geregistreerd;
b. vissersvaartuig van een derde land: vissersvaartuig als bedoeld in artikel 28 bis van Verordening (EEG) nr. 2847/93 van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 12 oktober 1993 tot invoering van een controleregeling voor het gemeenschappelijk visserijbeleid (PbEG L 261);
c. minister: minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit;
d. AID: Algemene Inspectiedienst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit;
e. functionaris: door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor de registratie- en verificatiewerkzaamheden in het kader van deze regeling aangewezen persoon;
f. verordening inzake vangstmogelijkheden: verordening (EG) nr. 41/2007 van de Raad van de Europese Unie van 21 december 2006 tot vaststelling, voor 2007, van de vangstmogelijkheden voor sommige visbestanden en groepen visbestanden welke in de wateren van de Gemeenschap en, voor vaartuigen van de Gemeenschap, in andere wateren met vangstbeperkingen van toepassing zijn (PbEU L 15).
2 Voor de toepassing van het bepaalde in deze regeling vindt het aanlanden van vis plaats op het tijdstip waarop het vissersvaartuig direct of indirect verbinding met de wal heeft gekregen.
3 Deze regeling is van toepassing op vis die is aangewezen krachtens artikel 1, tweede lid, onderdeel a, van de Visserijwet 1963, met uitzondering van vissoorten waarop de binnenvisserij als genoemd in artikel 1, vierde lid, onderdeel d, van die wet wordt uitgeoefend.
1 Het is verboden vis in Nederland aan te landen of te lossen in een andere haven dan de havens Breskens (Gemeente Oostburg), Vlissingen, Vlaardingen, Colijnsplaat (Gemeente Noord-Beveland), Stellendam (Gemeente Goedereede), Scheveningen (Gemeente 's-Gravenhage), IJmuiden (Gemeente Velsen), Velsen, Den Helder, Den Oever (gemeente Wieringen), Harlingen, Lauwersoog (Gemeente De Marne), Delfzijl, Termunterzijl (Gemeente Delfzijl), Eemshaven (Gemeente Eemsmond) en Urk.
2 Het is verboden vis aan te landen of te lossen in de havens Breskens, Vlissingen, Vlaardingen, Colijnsplaat, Stellendam, Scheveningen, IJmuiden, Velsen, Den Helder, Den Oever, Harlingen, Lauwersoog, Delfzijl, Termunterzijl, Eemshaven en Urk.
3 Het is verboden in een in het tweede lid genoemde haven op een andere plaats onderscheidenlijk plaatsen vis te lossen dan de in Bijlage 1 behorende bij deze regeling genoemde plaatsen.
4 Het verbod, bedoeld in het tweede lid, is niet van toepassing op vissersvaartuigen:
a. die behoren tot het segment MFL1 of MFL2, bedoeld in artikel 1, onderdeel l, van de Regeling visvergunning, met uitzondering van vissersvaartuigen met een brutotonnage van meer dan 1.200 BT waarmee de pelagische visserij wordt uitgeoefend, en die een lengte over alles van meer dan 10 meter hebben, voor het lossen dat is aangevangen in de havens en binnen de daarbij vermelde lostijden, bedoeld in Bijlage 2, behorende bij deze regeling;
b. met een brutotonnage van meer dan 1.200 BT waarmee de pelagische visserij wordt uitgeoefend, voor het lossen dat is aangevangen in de havens, bedoeld in Bijlage 2, behorende bij deze regeling, alsmede in de haven van Velsen;
c. met een lengte over alles van 10 meter of minder;
d. die de vlag voeren van of geregistreerd zijn in een andere lid-staat van de Europese Unie dan Nederland en op vissersvaartuigen van een derde land met een lengte over alles van ten hoogste 59 meter, voor het lossen dat is aangevangen in de havens en binnen de daarbij vermelde lostijden, bedoeld in Bijlage 2, behorend bij deze regeling;
e. die de vlag voeren van of geregistreerd zijn in een andere lid-staat van de Europese Unie dan Nederland en op vissersvaartuigen van een derde land met een lengte over alles van meer dan 59 meter, voor het lossen dat is aangevangen in de havens bedoeld in Bijlage 2, behorend bij deze regeling, alsmede in de haven van Velsen.
5 Nadat het lossen is aangevangen, dient alle zich aan boord van het vissersvaartuig bevindende vis, met uitzondering van paling, in één ononderbroken losbeurt in zijn geheel te worden gelost.
6 Het is verboden aan te vangen met het lossen van vis indien de vis niet per verpakkingseenheid naar vissoort voor zover genoemd in de bijlage 2, 3 en 4 van de Regeling vangstbeperking is gesorteerd.
7 Het is verboden vis van soorten als bedoeld in bijlage 2, 3 en 4 van de Regeling vangstbeperking te lossen tenzij deze vis per vissoort wordt gelost.
8 Het verbod, bedoeld in het tweede lid, is niet van toepassing voor het aanlanden en lossen van vis in de havens van Eemshaven, Harlingen, IJmuiden, Scheveningen, Velsen en Vlissingen indien met een vissersvaartuig een hoeveelheid vis wordt aangeland die voor meer dan 10 ton bestaat uit de soort haring, makreel, horsmakreel of een combinatie daarvan die is gevangen in de gebieden, bedoeld in onderdeel 1.1.1. van bijlage III van de verordening inzake vangstmogelijkheden.
9 Het in het tweede lid gestelde verbod is niet van toepassing voor het aanlanden en lossen van vis in de havens van IJmuiden en Scheveningen indien:
a. met een vissersvaartuig een hoeveelheid vis wordt aangeland die voor ten minste 95% uit de soort haring bestaat, en
b. de ondernemer voor het vissersvaartuig in het bezit is van een op de in onderdeel a bedoelde vissoort betrekking hebbend document als bedoeld in artikel 25 van de Regeling contingentering zeevis.
1 In afwijking van artikel 2, eerste lid, is het toegestaan vis aan te landen of te lossen in de plaatsen, bedoeld in bijlage 3, behorende bij deze regeling met een vissersvaartuig met een lengte over alles van 10 meter of minder.
2 In afwijking van artikel 3, zesde lid, onderdeel a, onder 1°, wordt bij het aanlanden of lossen van vis in de in het eerste lid genoemde plaatsen melding gemaakt van de plaats van aanlanding, waarbij de exacte locatie wordt aangegeven.
1 Het is verboden te lossen zonder toestemming van een ambtenaar van de AID.
2 Op verzoek van degene die vis aanlandt, kan de toestemming als bedoeld in het eerste lid worden verleend door een functionaris, namens een ambtenaar van de AID.
3 Ten aanzien van vis gevangen op volle zee door een vissersvaartuig van een derde land, wordt de toestemming, bedoeld in het eerste lid, enkel gegeven indien de kapitein, eigenaar of diens gemachtigde naar het oordeel van de minister heeft aangetoond dat is voldaan aan het eerste of het tweede gedachtestreepje van artikel 28 octies van Verordening (EEG) nr. 2847/93 van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 12 oktober 1993 tot invoering van een controleregeling voor het gemeenschappelijk visserijbeleid (PbEG L 261).
4 Het is verboden aan te landen zonder melding aan de AID, overeenkomstig de in de volgende leden opgenomen voorwaarden, waarbij het tijdstip van aanlanding in het meldingsbericht niet meer dan een half uur verschilt van het daadwerkelijke tijdstip van aanlanding.
5 Toestemming als bedoeld in het eerste lid wordt gegeven in de volgorde van melding van het tijdstip van aanlanding.
6 Een melding als bedoeld in het vierde lid dient:
a. plaats te vinden door verzending van een faxbericht door de kapitein, eigenaar of diens gemachtigde aan de meldkamer van de Algemene Inspectiedienst te Kerkrade (045–5461011), waarin ten minste is aangegeven:
1°. de haven van aanlanding;
2°. de datum en het tijdstip van aanlanding;
3°. de datum en het tijdstip van het doen van de melding;
4°. de roepletters van het vissersvaartuig;
5°. de naam van de ondernemer;
6°. de naam van de kapitein;
7°. de lettertekens en het nummer van het vissersvaartuig;
8°. voor zover er meer dan 1 ton kabeljauw aan boord van het vissersvaartuig wordt gehouden, de hoeveelheden in kilogram levend gewicht per vissoort waarvan meer dan 50 kg aan boord wordt gehouden;
9°. voor zover er meer dan 10 ton haring, makreel, horsmakreel of een combinatie daarvan, die is gevangen in de gebieden, bedoeld in artikel 2, achtste lid, aan boord wordt gehouden, de hoeveelheden in kilogram levend gewicht per vissoort, het aantal dozen per vissoort en het gebied waar de vis is gevangen, in overeenstemming met de omschrijving van het gebied in bijlage I van de verordening inzake vangstmogelijkheden, en
10°. voor zover er meer dan 2 ton heek aan boord van het vissersvaartuig wordt gehouden, die is gevangen in de gebieden, bedoeld in artikel 1 van Verordening (EG) Nr. 811/2004 van de Raad van 21 april 2004 tot vaststelling van herstelmaatregelen voor het noordelijke heekbestand (PbEU L 150), de hoeveelheden in kilogram levend gewicht per vissoort waarvan meer dan 50 kg aan boord wordt gehouden;
b. ten minste 4 uur vóór het tijdstp van aanlanding plaats te vinden;
c. in afwijking van onderdeel b, door een vaartuig met een lengte over alles van 10 meter of minder ten minste twee uur voor het tijdstip van aanlanding plaats te vinden.
7 In afwijking in zoverre van het zesde lid geschiedt de aldaar genoemde melding in de gevallen, bedoeld in artikel 11 ter, vierde lid, van Verordening (EG) nr. 894/97 van de Raad van de Europese Unie van 29 april 1997 houdende technische maatregelen voor de instandhouding van de visbestanden (PbEG L 132) ten minste twee uur vóór het tijdstip van aanlanding.
8 Onverminderd artikel 2 en het eerste, tweede en vierde lid is degene die het voornemen heeft met een vissersvaartuig dat de vlag voert van, of geregistreerd is in, een andere lid-staat van de Europese Gemeenschap dan Nederland vis aan te landen of te lossen in een Nederlandse haven verplicht ten minste vier uur voor het tijdstip van aanlanding daarvan melding te doen door verzending van een faxbericht door de kapitein, eigenaar of diens gemachtigde aan de meldkamer van de Algemene Inspectiedienst te Kerkrade (045-5461011), waarin ten minste is aangegeven:
a. de haven van aanlanding;
b. de datum en het tijdstip van aanlanding;
c. de datum en het tijdstip van de melding;
d. de roepletters van het vissersvaartuig;
e. de naam van de kapitein;
f. de lettertekens en het nummer van het vissersvaartuig en
g. de hoeveelheden per vissoort die zullen worden aangeland.
9 Het achtste lid is eveneens van toepassing op degene die het voornemen heeft met een vissersvaartuig van een derde land in een Nederlandse haven vis aan te landen en te lossen met dien verstande dat, behoudens voor zover het betreft een vissersvaartuig dat de vlag voert van, of geregistreerd is in Noorwegen of IJsland, de melding ten minste 72 uur voor het tijdstip van aanlanding moet plaatsvinden en dat die melding tevens inhoudt waar de vangsten zijn gedaan, aan te geven door vermelding van een of meer van de volgende gebieden:
a. de communautaire visserijzone;
b. een visserijzone die onder de jurisdictie of soevereiniteit van een andere staat dan een lidstaat van de Europese Unie;
c. een gebied dat niet onder een van de in onderdelen a en b genoemde gebieden valt.
10 De melding, bedoeld in artikel 11, derde lid, van Verordening (EG) Nr. 423/2004 van de Raad van 26 februari 2004 tot vaststelling van herstelmaatregelen voor bepaalde kabeljauwbestanden (PbEU L 70) en in artikel 8, derde lid, van Verordening (EG) Nr. 811/2004 van de Raad van 21 april 2004 tot vaststelling van herstelmaatregelen voor het noordelijke heekbestand (PbEU L 150), vindt plaats overeenkomstig het zesde lid, onderdeel a, en bevat de gegevens, bedoeld in dat onderdeel.
11 De melding, bedoeld in het negende lid, wordt gesteld in de Nederlandse, Franse, Duitse of Engelse taal.
[Vervallen per 01-01-1998]
1. Het bepaalde in artikel 2, derde lid, is, voor zover het niet betreft het lossen van vis in de haven van Velsen, niet van toepassing op een vissersvaartuig met een brutotonnage van meer dan 1.200 BT waarmee de pelagische visserij wordt uitgeoefend, met dien verstande dat voor het hervatten van de lossing toestemming door een ambtenaar van de AID moet zijn verleend, indien:
a. vis van onder meer de soorten makreel, haring, horsmakreel, sprot, blauwe wijting of kever wordt aangeland, en
b. voor zover in Vlissingen, IJmuiden of Scheveningen vis wordt gelost, het lossen plaatsvindt:
1º. in Vlissingen op de kades in de Sloehaven (Bijleveldhaven);
2º. in Scheveningen op de kade gelegen aan de Vissershavenweg aan de oostzijde van de eerste binnenhaven.
3º. in IJmuiden op de kades in de Haringhaven;
2. Artikel 2, vijfde lid, is niet van toepassing op een vissersvaartuig met een brutotonnage van meer dan 1.200 BT waarmee de pelagische visserij wordt uitgeoefend, met dien verstande dat het verboden is uit te varen voordat alle aan boord aanwezige vis geheel is gelost.
Het in artikel 2, eerste lid, gestelde verbod is, in de periode van 1 april tot en met 31 juli, voor het aanlanden en lossen van ansjovis en in de periode van 1 augustus van een kalenderjaar tot en met 31 maart van het daarop volgende kalenderjaar voor het aanlanden en lossen van sprot, niet van toepassing indien:
a. met een vissersvaartuig een hoeveelheid vis wordt aangeland die voor ten minste 90% bestaat uit sprot onderscheidenlijk ansjovis;
b. wordt aangeland en gelost in de westelijke voorhaven van de Bergsediepsluis en onderscheidenlijk of aan de loswal van Schore, gemeente Kapelle;
c. ten minste 4 uur vóór het tijdstip van aanlanding, de aanlanding overeenkomstig artikel 3, vijfde lid, is gemeld.
Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 1988.
Deze regeling kan worden aangehaald als. ‘Regeling stelselmatige controle bij aanlanding 1988’.
's-Gravenhage, 30 december 1987
minister
G. J. M. Braks
1. Breskens:
a. de kaden van de Vissershaven vanaf de jachthaven langs de Visafslag tot aan de Vissersteiger;
b. de Vissersteiger alsmede de openbare kade langs de Middenhavendam voor zover het betreft het lossen van vissersvaartuigen die uitsluitend garnalen, sprot of harder lossen;
c. de loswal aan de westzijde van de Middenhavendam.
2. Vlissingen:
a. de loswal langs de visafslag gelegen aan de eerste binnenhaven te Vlissingen;
b. de locatie, gelegen tegenover de zijdeur aan de kop van de visafslag aan de landtong tussen de eerste en tweede binnenhaven.
3. Colijnsplaat: de vislossteigers aan de zuidzijde van de Rijksvissershaven
4. Stellendam: de vislossteiger van de buitenhaven
5. Scheveningen: de kaden van de Eerste Binnenhaven
6. IJmuiden:
a. de kotterkade;
b. een kade aan de noordzijde van de vissershaven met uitzondering van de houten steigers;
c. de Trawlerkade gelegen aan de zuidzijde van de vissershaven
7. Den Helder:
a. de elf zich in de buitenhaven bevindende steigers gelegen voor het perceel het Nieuwe Diep nr. 27b;
b. de kade gelegen tussen de Moormanbrug en de Koopvaarderschutsluis (steiger 51, 52 en 53);
c. de Paleiskade (steiger 32 tot en met 35);
d. de steigers 36, 37 en 38 gelegen aan de voormalige onderzeedienstkade
8. Den Oever:
a. de voor perceel Havenkade 1 gelegen kade aan de Oude Vissershaven;
b. de kade gelegen aan de Noorderhaven vanaf het einde van de pier tot en met de voor perceel Havenkade 1 gelegen kade
9. Harlingen:
a. de lossteigers en kaden voor en nabij de visafslag te Harlingen, gelegen in en aan de Nieuwe Vissershaven;
b. de kaden van de Handelshaven, bestaande uit de Nieuwe Willemshaven, de Oude Willemshaven en de Vluchthaven
10. Lauwersoog:
a. de kade gelegen voor het gebouw van de visafslag;
b. de kaden gelegen ten westen en ten oosten van het gebouw van de visafslag
11. Delfzijl:
a. de Handelskade west;
b. de Damsterkade;
c. de kade van de Farmsumer haven;
d. de Handelskade oost
12. Termunterzijl: de in de Vissershaven gelegen steiger
13. Eemshaven: de zuidkade van de Julianahaven
14. Vlaardingen: de kade aan de noordzijde van de koningin Wilhelminahaven
15. Urk: de Burgemeester Schipperkade
16. Velsen: de Velserkade
Haven
Dagen
Lostijden
Breskens
MA
00.00 t/m 17.00
DI
06.00 t/m 17.00
WO
DO
00.00 t/m 24.00
VR
00.00 t/m 13.00
ZA
06.00 t/m 10.00
Colijnsplaat
04.00 t/m 16.00
00.00 t/m 16.00
Delfzijl
00.00 t/m 12.00
04.00 t/m 12.00
Den helder
01.00 t/m 16.00
Den oever
04.00 t/m 20.00
Eemshaven
Harlingen
Lauwersoog
Scheveningen
02.00 t/m 16.00
00.00 t/m 20.00
04.00 t/m 10.00
Stellendam
Termunterzijl
Urk
Vlissingen
00.00 t/m 10.00
IJmuiden
Aanlandingsplaatsen als bedoeld in artikel 2a, eerste lid van de Regeling stelselmatige controle bij aanlanding.
Nieuwe Statenzijl (gemeente Reiderland)
Noordpolderzijl (gemeente Eemsmond)
De Cocksdorp (gemeente Texel)
Oudeschild (gemeente Texel)
Petten (gemeente Zijpe)
Camperduin (gemeente Bergen)
Schoorl (gemeente Bergen)
Bergen aan Zee (gemeente Bergen)
Egmond aan Zee (gemeente Bergen)
Katwijk aan Zee (gemeente Katwijk)
Terheide (gemeente Monster)
Europoort (gemeente Rotterdam)
Neeltje Jans (gemeente Schouwen-Duiveland)
Stellendam (gemeente Goedereede)
Bruinisse (gemeente Schouwen-Duiveland)
Burgsluis (gemeente Schouwen-Duiveland
Roompotsluis (Colijnsplaat, gemeente Noord-Beveland)
Kats (gemeente Noord-Beveland)
Yerseke (gemeente Reimerswaal)
Wilhelminadorp (gemeente Goes)
Zierikzee (gemeente Schouwen-Duiveland)
Walsoorden (gemeente Hontenisse)
Sint-Annaland (gemeente Tholen)
Voor een permanente link naar de door u bekeken versie, inwerkinggetreden op , kopieer één van de onderstaande links of verfijn de link in de Linktool.
Met behulp van de Linktool van LiDO is het mogelijk om een bredere link of een meer gedetailleerde link te maken.
Ga naar de Linktool
Op linkeddata.overheid.nl zijn onderstaande relaties bekend.
Er is geen andere versie beschikbaar waarmee u de huidige geselecteerde versie, inwerkinggetreden op , kan vergelijken.
Selecteer een andere versie van de regeling waarmee u de huidige versie , inwerkinggetreden op , wilt vergelijken.
Vergelijken van "Regeling stelselmatige controle bij aanlanding 1988", inwerkinggetreden op , met versie die inwerking is getreden op .
Doordat er een grote regeling is gekozen kan de vergelijking enkele minuten duren.
U kunt kiezen voor het toevoegen van de wetstechnische informatie aan de tekst.
U kunt kiezen in welk formaat de tekst geëxporteerd wordt.
U kunt de tekst inclusief afbeeldingen exporteren. De afbeeldingen worden dan met de tekst in een .zip-bestand geleverd
Via deze link kunt u meer informatie krijgen over de Europese richtlijn of verordening waarnaar in de tekst van de regeling verwezen wordt, inclusief de tekst daarvan. U wordt hiervoor doorgeleid naar EUR-LEX, de online databank van de Europese Unie waarin de Europese wetgeving is opgenomen.