7. Verminderd risico op allergie voor melkeiwitten, waarbij begrippen mogen worden
gebruikt die wijzen op gereduceerde antigene of gereduceerde allergene eigenschappen.
|
a. De bereiding voldoet aan de eisen van punt 2.2 van bijlage I en de hoeveelheid immuunreactief eiwit, bepaald met algemeen als geschikt erkende
methoden, moet minder dan 1% van de stikstofhoudende stoffen in de bereiding zijn;
b. op het etiket wordt vermeld dat het product niet mag worden gebruikt door zuigelingen
die allergisch zijn voor de intacte eiwitten waarvan het is vervaardigd, tenzij met
behulp van algemeen erkend klinisch onderzoek is aangetoond dat er tolerantie voor
de bereiding is bij meer dan 90% van de zuigelingen (betrouwbaarheidsinterval 95%)
die overgevoelig zijn voor de eiwitten waarvan het hydrolysaat is vervaardigd;
c. de bereiding mag oraal toegediend bij dieren geen sensibilisatie veroorzaken voor
de intacte eiwitten waarvan de bereiding is vervaardigd, en
d. de vermeldingen kunnen met objectieve en wetenschappelijk aangetoonde gegevens
worden gestaafd.
|