-
a. het diploma middelbaar technisch onderwijs, afgegeven door de afdeling bakkerij of
de afdeling brood- en/of banketbakken van de Vakschool van de Vereniging Station voor
Maalderij en Bakkerij te Wageningen, dan wel afgegeven door de Middelbare Vakschool
’Wageningen’;
-
b. het diploma middelbaar middenstandsonderwijs, afgegeven door de Nederlandse Slagersvakschool
te Utrecht, mits mede ondertekend door een gecommitteerde van de minister;
-
c. het diploma middelbaar middenstandsonderwijs, afgegeven door de middelbare dagopleiding
voor de vleessector te Utrecht, mits een uit op het diploma vermelde verklaring, die
mede is ondertekend door een gecommitteerde van de minister, blijkt, dat is voldaan
aan de eisen van vakbekwaamheid voor het slagersbedrijf;
-
d. het diploma van de voortgezette opleiding voor Chefslager, Chefslager-worstmaker,
Chefslager-specialiteitenslager of Worstmaker-specialiteitenslager, afgegeven ingevolge
de Wet op het leerlingwezen dan wel de Wet op het cursorisch beroepsonderwijs door
de SVO, opleiding voor de vleessector;
-
e. het diploma van vakbekwaamheid voor het brood- of banketbakkersbedrijf, afgegeven
door de Bisschoppelijke Nijverheidsschool ’St. Gerardus Majella’ dan wel de Katholieke
Technische School te Voorhout, mits mede ondertekend door een gecommitteerde van de
minister;
-
f. het diploma middelbaar technisch onderwijs van de Middelbare Bakkerijschool (MTS
voor Brood- en Banketbakken), mits voorzien van een verklaring waaruit blijkt dat
is voldaan aan de eisen voor het bakkersbedrijf als omschreven in het Vestigingsbesluit
bedrijven;
-
g. het diploma middelbaar middenstandsonderwijs van de SVO middelbare dagopleiding voor
de vleessector, mits voorzien van een verklaring waaruit blijkt dat is voldaan aan
de eisen voor het slagersbedrijf als omschreven in het Vestigingsbesluit bedrijven;
-
h. het diploma middelbaar beroepsonderwijs, sector techniek, van de lange opleiding
Ondernemer Midden- en Kleinbakkersbedrijf, mits voorzien van een verklaring waaruit
blijkt dat is voldaan aan de eisen voor het bakkersbedrijf als omschreven in het Vestigingsbesluit
bedrijven;
-
i. het certificaat middelbaar beroepsonderwijs, sector techniek, van de lange opleiding
Ondernemer Midden- en Kleinbakkersbedrijf, mits voorzien van een verklaring waaruit
blijkt dat is voldaan aan de eisen van bedrijfstechniek voor het levensmiddelenbedrijf
als omschreven in het Vestigingsbesluit bedrijven;
-
j. het diploma middelbaar beroepsonderwijs, sector techniek, van de lange opleiding Produktieleider
Industrieel Bakkersbedrijf, mits voorzien van een verklaring waaruit blijkt dat is
voldaan aan de eisen van bedrijfstechniek voor het levensmiddelenbedrijf als omschreven
in het Vestigingsbesluit bedrijven;
-
k. het diploma middelbaar beroepsonderwijs, sector economie, van de lange opleiding
Ondernemer Slagersbedrijf, mits voorzien van een verklaring waaruit blijkt dat is
voldaan aan de eisen voor het slagersbedrijf, omschreven in het Vestigingsbesluit
bedrijven;
-
l. het diploma middelbaar beroepsonderwijs, sector economie, van de lange opleiding
Leidinggevende in de Vleesverwerkende industrie, mits voorzien van een verklaring
waaruit blijkt dat is voldaan aan de eisen voor het slagersbedrijf, omschreven in
het Vestigingsbesluit bedrijven;
-
m. het diploma van de opleiding Leidinggevende vleesbe- en -verwerkende industrie, kwalificatiecode
10509;
-
n. het diploma van de opleiding Manager Vleesdetailhandel, kwalificatiecode 10516;
-
o. het diploma van de opleiding Islamitisch slager, kwalificatiecode 10513;
-
p. het diploma van de opleiding Chef vleesdetailhandel, kwalificatiecode 10517, mits
met goed gevolg examen is afgelegd in de deelkwalificaties Maatschappelijk Culturele
Vorming 3A+B, Algemeen beheer/leidinggeven en Bedrijfsinrichting/productieprocesbeheersing
en mits de examens voor de genoemde deelkwalificaties zijn onderworpen aan externe
legitimering als bedoeld in artikel 7 van de Wet educatie en beroepsonderwijs; en
-
q. het diploma van de opleiding Leidinggevende, kwalificatiecode 10778, mits met goed
gevolg examen is afgelegd in de deelkwalificatie Algemene ondernemersvaardigheden
en Bedrijfstechniek voor het levensmiddelencluster.