U bent nu hier: Wettenbank
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving
Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.
Officiële publicaties van de overheid.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
[Regeling vervallen per 01-10-2009.]Geraadpleegd op 16-11-2024. Gebruikte datum 'geldig op' 18-10-2013 en zichtdatum 11-11-2024. Geldend van 01-01-2009 t/m 30-09-2009
Regeling houdende regels omtrent subsidieverstrekking aan werkloos werkzoekende arbeidsgehandicapten
De Minister en Staatssecretaris drs. J.F. Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid;
Gelet op artikel 33 van de Wet op de (re)integratie arbeidsgehandicapten, artikel 8e van het Besluit uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden en artikel 3 van het Besluit reïntegratie-instrumenten arbeidsgehandicapten Arbeidsvoorziening;
Besluiten:
[Regeling vervallen per 01-10-2009]
In deze regeling wordt verstaan onder:
een subsidie ter voldoening van de noodzakelijk te maken kosten van werkzaamheden die zijn gericht op behoud, herstel of bevordering van mogelijkheden tot het verrichten van arbeid;
Wet op de (re)integratie arbeidsgehandicapten;
arbeidsgehandicapte als bedoeld in artikel 2 van de Wet REA;
de arbeidsgehandicapte aan wie een persoonsgebonden reïntegratiebudget is verstrekt;
het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen, genoemd in hoofdstuk 5 van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen;
natuurlijke persoon of rechtspersoon die in het kader van de uitoefening van beroep of bedrijf de inschakeling van personen in het arbeidsproces bevordert;
college van burgemeester en wethouders.
1 De colleges van de gemeenten Maastricht, Eysden, Gulpen-Wittem, Margaten, Meerssen, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Utrecht, Amersfoort en 's-Gravenhage kunnen op aanvraag aan een arbeidsgehandicapte als bedoeld in artikel 12 van de Wet REA, die woonachtig is in de desbetreffende gemeente, in plaats van voorzieningen als bedoeld in artikel 7, eerste lid, onderdeel a, van de Wet werk en bijstand, een persoonsgebonden reïntegratiebudget verstrekken, indien die arbeidsgehandicapte geen betaalde arbeid verricht.
2 Het UWV kan op aanvraag aan een arbeidsgehandicapte als bedoeld in artikel 10 van de Wet REA, die woonachtig is in een gemeente als bedoeld in de bijlage bij deze regeling, in plaats van voorzieningen als bedoeld in artikel 22 van de Wet REA een persoonsgebonden reïntegratiebudget verstrekken, indien de arbeidsgehandicapte:
a. geen betaalde arbeid verricht en;
b. als werkzoekende is geregistreerd bij het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen.
3 Het persoonsgebonden budget, bedoeld in het eerste en tweede lid, dient uitsluitend ter bekostiging van:
a. begeleiding en advisering;
b. opleiding;
c. arbeidsbemiddeling en andere werkzaamheden die, in aansluiting op de onder a en b bedoelde werkzaamheden, zijn gericht op behoud, herstel of bevordering van mogelijkheden tot het verrichten van arbeid.
4 De subsidie wordt verstrekt voorzover de kosten van de activiteiten, bedoeld in het derde lid, naar het oordeel van de subsidieverstrekkende instantie, niet onevenredig zijn met het te bereiken doel.
5 Kosten van werkzaamheden die niet zijn beschreven in het in artikel 3 bedoelde trajectplan komen niet voor subsidiëring in aanmerking tenzij de subsidieverstrekkende instantie voor het verrichten van die werkzaamheden schriftelijk goedkeuring heeft verleend.
1 Ter bekostiging van de persoonlijke begeleiding van de arbeidsgehandicapte bij oriëntatie op activiteiten als bedoeld in artikel 2, derde lid, kunnen het UWV en de colleges, bedoeld in artikel 2, eerste lid, aan de arbeidsgehandicapte een oriëntatiebudget verstrekken.
2 De in het eerste lid bedoelde begeleiding vindt plaats door een deskundige op het terrein van loopbaanbegeleiding.
3 Het oriëntatiebudget, bedoeld in het eerste lid, bestaat uit een eenmalig te verstrekken subsidie van ten hoogste € 1135,00 voor een periode van ten hoogste drie maanden, te rekenen vanaf de datum waarop subsidie is verleend.
4 Het oriëntatiebudget kan uitsluitend worden verstrekt voorafgaand aan de aanvraag om een persoonsgebonden reïntegratiebudget.
Het UWV of de in artikel 2, eerste lid, genoemde colleges kunnen uitsluitend een persoonsgebonden reïntegratiebudget verstrekken indien de aanvraag vergezeld gaat van een door of namens de arbeidsgehandicapte opgesteld trajectplan waarin in elk geval zijn opgenomen:
a. het opleidingsniveau en het sociaal-fiscaalnummer van de arbeidsgehandicapte;
b. een beschrijving van de werkzaamheden die, in opdracht van de aanvrager, met het persoonsgebonden reïntegratiebudget bekostigd zullen worden;
c. de verwachte begin- en einddatum van de werkzaamheden, bedoeld onder b;
d. de beroepsactiviteiten die de aanvrager naar verwachting na afloop van die periode kan vervullen;
e. een begroting van de kosten van de werkzaamheden, bedoeld onder b.
1 Op de aanvraag om een persoonsgebonden reïntegratiebudget wordt een beschikking omtrent subsidieverlening gegeven.
2 In de subsidievoorwaarden bij een beschikking als bedoeld in het eerste lid wordt in elk geval opgenomen dat in een overeenkomst die de subsidieontvanger met een reïntegratiebedrijf sluit wordt geregeld, dat het reïntegratiebedrijf aan de instantie die, op grond van artikel 2, een persoonsgebonden reïntegratiebudget heeft verstrekt, op verzoek of na toestemming van de subsidieontvanger gegevens verstrekt over de besteding van het persoonsgebonden reïntegratiebudget.
1 Het persoonsgebonden reïntegratiebudget bedraagt ten hoogste € 3630 per subsidieontvanger.
2 Het persoonsgebonden reïntegratiebudget wordt verleend voor werkzaamheden als bedoeld in artikel 2, derde lid, gedurende een tijdvak van ten hoogste een jaar.
3 Indien de aanvrager van een persoonsgebonden reïntegratiebudget of de subsidieontvanger aantoont dat de noodzakelijke kosten van de werkzaamheden die zijn gericht op behoud, herstel of bevordering van mogelijkheden tot het verrichten van arbeid hoger zijn dan het in het eerste lid bedoelde bedrag of die werkzaamheden langer zullen duren dan een tijdvak van een jaar, kan subsidie worden verleend voor een hoger bedrag of een langere periode.
4 De in het derde lid bedoelde bevoegdheid bestaat uitsluitend indien het in het eerste lid bedoelde bedrag of de in het tweede lid bedoelde werkzaamheden gedurende een tijdvak van een jaar redelijkerwijs niet zullen kunnen leiden tot behoud, herstel of bevordering van mogelijkheden tot het verrichten van arbeid.
1 Het UWV en de in artikel 2, eerste lid, genoemde colleges kunnen aan de subsidieontvanger voorschotten op de vast te stellen subsidie verlenen aan de hand van aan het UWV of die colleges overgelegde declaraties voor de werkzaamheden, die voortvloeien uit het trajectplan.
2 Indien het UWV of een in artikel 2, eerste lid, genoemd college besluit tot het verlenen van voorschotten, kan het UWV of dat college de voorschotten direct betalen aan het reïntegratiebedrijf, waarmee de subsidieontvanger een overeenkomst heeft gesloten.
1 De subsidieontvanger rapporteert iedere drie maanden bij de subsidieverstrekkende instantie over de verrichte werkzaamheden, bedoeld in artikel 2, derde lid. Daarbij worden in ieder geval de resultaten van de uitvoering van het trajectplan en de prognose voor de resterende periode van het traject gemeld en wordt een overzicht gegeven van de tot op dat moment gemaakte kosten.
2 De subsidieontvanger verstrekt onverwijld en uit eigen beweging alle gegevens en inlichtingen omtrent voortijdige beëindiging van gesubsidieerde trajecten aan de subsidieverstrekkende instantie.
3 De subsidieontvanger verstrekt op verzoek aan de subsidieverstrekkende instantie alle gegevens en inlichtingen die van belang zijn voor de vaststelling van de rechtmatigheid en doelmatigheid van de uitvoering van deze subsidieregeling, alsmede binnen vier weken alle hem betreffende informatie die noodzakelijk is voor de evaluatie van deze regeling.
1 De subsidie-ontvanger dient binnen vier weken na afloop van de gesubsidieerde werkzaamheden dan wel na afloop van het tijdvak waarover het persoonsgebonden reïntegratiebudget is verstrekt een aanvraag tot vaststelling van de subsidie in. Bij de aanvraag worden een verantwoording en de niet eerder overgelegde declaraties overgelegd.
2 De verantwoording, bedoeld in het eerste lid, geeft duidelijk inzicht in de aard, de duur en de omvang van de gesubsidieerde werkzaamheden en bevat een vergelijking van de verrichte werkzaamheden en met de in het individuele trajectplan voorgenomen activiteiten.
1 Per werkgebied van de Centra voor werk en inkomen als bedoeld in artikel 24 van de Wet SUWI zoals dit luidde op 31 december 2008, waarin één of meer van de gemeenten Maastricht, Eysden, Gulpen-Wittem, Meerssen, Vaals, Valkenburg aan de Geul of 's-Gravenhage gelegen zijn, wordt aan niet meer dan 150 personen als bedoeld in artikel 2, eerste lid en tweede lid, een persoonsgebonden reïntegratiebudget verstrekt.
2 Per werkgebied van de Centra voor werk en inkomen als bedoeld in artikel 24 van de Wet SUWI zoals dit luidde op 31 december 2008, waarin de gemeenten Utrecht en Amersfoort zijn gelegen, wordt aan niet meer dan 400 personen als bedoeld in artikel 2, eerste lid en tweede lid, een persoonsgebonden reïntegratiebudget verstrekt.
3 Subsidieaanvragen worden per werkgebied in volgorde van binnenkomst van de aanvraag behandeld.
1 Op grond van deze regeling kan geen persoonsgebonden reïntegratiebudget worden verstrekt indien de aanvraag daartoe is ingediend nadat artikel 57, onderdeel V, en artikel 81, onderdeel Bb, van de Invoeringswet Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen in werking zijn getreden.
2 Op grond een aanvraag, die is ingediend voor 1 januari 2002 wordt subsidie verleend met toepassing van de bepalingen van deze regeling, zoals deze luidde voor 1 januari 2002.
3 Een voor 1 januari 2002 verleend standaardbudget op grond van deze regeling, zoals deze luidde voor die datum, wordt omgezet in een budget op maat als bedoeld in artikel 5, zoals dit artikel luidde voor die datum, indien het verzoek daartoe is ingediend binnen 13 weken na die datum.
Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.
Deze regeling wordt aangehaald als: Experimentele regeling subsidieverstrekking arbeidsgehandicapten.
Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.
’s-Gravenhage, 22 oktober 1998
Minister
K.G. de Vries
Staatssecretaris
J.F. Hoogervorst
In artikel 2, tweede lid, worden de volgende gemeenten bedoeld:
Abcoude
Amerongen
Amersfoort
Baarn
Breukelen
Bunnik
Bunschoten
Bussum
De Bilt
De Ronde Venen
Delft
Doorn
Driebergen-Rijsenburg
Eemnes
Eijsden
`s-Graveland
`s-Gravenhage
`s-Gravenzande
Gulpen-Wittem
Hilversum
Houten
Huizen
IJsselstein
Laren
Leersum
Leidschendam
Leusden
De Lier
Loenen
Loosdrecht
Lopik
Maarn
Maarssen
Maasland
Maastricht
Margraten
Meerssen
Monster
Montfoort
Muiden
Naaldwijk
Naarden
Nederhorst den Berg
Nieuwegein
Nootdorp
Oudewater
Pijnacker
Rijswijk
Schipluiden
Soest
Utrecht
Vaals
Valkenburg aan de Geul
Veenendaal
Vianen
Voorburg
Wassenaar
Wateringen
Weesp
Woerden
Woudenberg
Wijk bij Duurstede
Zeist
Zoetermeer
Voor een permanente link naar de door u bekeken versie, inwerkinggetreden op , kopieer één van de onderstaande links of verfijn de link in de Linktool.
Met behulp van de Linktool van LiDO is het mogelijk om een bredere link of een meer gedetailleerde link te maken.
Ga naar de Linktool
Op linkeddata.overheid.nl zijn onderstaande relaties bekend.
Er is geen andere versie beschikbaar waarmee u de huidige geselecteerde versie, inwerkinggetreden op , kan vergelijken.
Selecteer een andere versie van de regeling waarmee u de huidige versie , inwerkinggetreden op , wilt vergelijken.
Vergelijken van "Experimentele regeling subsidieverstrekking arbeidsgehandicapten", inwerkinggetreden op , met versie die inwerking is getreden op .
Doordat er een grote regeling is gekozen kan de vergelijking enkele minuten duren.
U kunt kiezen voor het toevoegen van de wetstechnische informatie aan de tekst.
U kunt kiezen in welk formaat de tekst geëxporteerd wordt.
U kunt de tekst inclusief afbeeldingen exporteren. De afbeeldingen worden dan met de tekst in een .zip-bestand geleverd
Via deze link kunt u meer informatie krijgen over de Europese richtlijn of verordening waarnaar in de tekst van de regeling verwezen wordt, inclusief de tekst daarvan. U wordt hiervoor doorgeleid naar EUR-LEX, de online databank van de Europese Unie waarin de Europese wetgeving is opgenomen.