U bent nu hier: Wettenbank
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving
Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.
Officiële publicaties van de overheid.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
[Regeling vervallen per 01-01-2006.]Geraadpleegd op 23-11-2024. Gebruikte datum 'geldig op' 01-01-2004. Geldend van 23-02-2002 t/m 02-07-2005
Regeling onderbroken en opeenvolgende dienstverbanden
De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J.F. Hoogervorst,
Gelet op artikel 79b, zesde lid, van de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering en de artikelen 82, zesde lid, 82a, zevende lid, en 97c, elfde lid, van de Werkloosheidswet;
Besluit:
[Regeling vervallen per 01-01-2006]
In deze regeling wordt verstaan onder:
Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering;
Werkloosheidswet.
1 Geen aanspraak op premiekorting, als bedoeld in artikel 79b, eerste lid, van de WAO en de artikelen 82, tweede lid, 82a, eerste lid, en 97c, zesde lid, van de WW, ontstaat, indien de werknemer binnen drie jaar na ommekomst van de in die artikelleden bedoelde periode van drie jaar, na beëindiging van de dienstbetrekking, wederom bij dezelfde werkgever in dienst treedt.
2 Geen aanspraak op premiekorting, als bedoeld in artikel 79b, eerste lid, van de WAO en de artikelen 82, tweede lid, 82a, eerste lid, en 97c, zesde lid, van de WW ontstaat, indien de werknemer binnen één jaar na ommekomst van de in de artikel 79b, tweede lid, van de WAO en de artikelen 82, derde lid lid, 82a, tweede lid, en 97c, zevende lid, van de WW bedoelde periode van één jaar, na beëindiging van de dienstbetrekking, wederom bij dezelfde werkgever in dienst treedt.
1 Indien een werkgever niet gedurende een periode van in totaal drie respectievelijk één jaar premiekorting als bedoeld in artikel 79b, eerste respectievelijk tweede lid, van de WAO en de artikelen 82, tweede respectievelijk derde lid, 82a, eerste respectievelijk tweede lid, en 97c, zesde respectievelijk zevende lid, van de WW heeft genoten, worden dienstbetrekkingen bij dezelfde werkgever die elkaar met tussenpozen van:
a. minder dan 3 maanden opvolgen, geacht niet te zijn onderbroken en worden de perioden waarin aanspraak bestaat op premiekorting opgeteld totdat in totaal drie respectievelijk één jaar premiekorting is genoten;
b. 3 maanden of meer doch ten hoogste 3 jaar opvolgen, ontstaat geen nieuwe aanspraak op premiekorting en beslaat de premiekortingsperiode het moment dat de eerdere premiekortingsperiode een aanvang nam totdat respectievelijk drie of één jaar zijn verstreken, zonder dat over de tussenliggende periode aanspraak op premiekorting bestaat.
2 Het eerste lid is van overeenkomstige toepassing indien de dienstbetrekking in de periode bedoeld in onderdeel a of b niet is onderbroken terwijl in de genoemde periode geen aanspraak op premiekorting bestond.
1 In geval van overgang van een onderneming als bedoeld in Boek 7, Titel 10, Afdeling 8, van het Burgerlijk Wetboek, waarbij aan de werkgever die de onderneming overdraagt een premiekorting is verstrekt als bedoeld in artikel 79b, eerste respectievelijke tweede lid, van de WAO en de artikelen 82, tweede respectievelijk derde lid, 82a, eerste respectievelijke tweede lid, en 97c, zesde respectievelijke zevende lid, van de WW, wordt voor de toepassing van genoemde artikelen de premiekorting aangemerkt als een premiekorting verstrekt aan de werkgever die de onderneming overneemt.
2 Indien slechts een deel van de onderneming overgaat als bedoeld in het eerste lid, vindt het eerste lid uitsluitend toepassing, indien de werknemers voor wie premiekortingen zijn verstrekt als bedoeld in het eerste lid, hun werkzaamheden uitoefenen bij het deel van de onderneming dat wordt overgenomen.
Stcrt. 2005, 125, datum inwerkingtreding 03-07-2005, bevat een wijziging met terugwerkende kracht van dit artikel. Deze wijziging werkt terug tot en met 01-01-2002.
Dit onderdeel is nieuw toegevoegd.
In afwijking van artikel 3a wordt aan de werkgever, die de onderneming overneemt als bedoeld in artikel 3a, slechts op aanvraag de premiekorting verstrekt als voortzetting van de premiekorting van de werkgever die de onderneming overdraagt, indien sprake is geweest van overgang van onderneming als bedoeld in artikel 3a in de periode van 1 januari 2002 tot en met 1 juli 2005 en de aanvraag wordt gedaan vóór 1 januari 2006.
Deze regeling treedt in werking op het tijdstip dat de Wet van 14 december 2001 houdende wijziging van enkele sociale zekerheidswetten (Belastingplan 2002 V - Sociale zekerheidswetgeving) (Stb. 644) in werking treedt.
Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling onderbroken en opeenvolgende dienstverbanden.
Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.
`s-Gravenhage, 20 december 2001
Staatssecretaris
J.F. Hoogervorst
Voor een permanente link naar de door u bekeken versie, inwerkinggetreden op , kopieer één van de onderstaande links of verfijn de link in de Linktool.
Met behulp van de Linktool van LiDO is het mogelijk om een bredere link of een meer gedetailleerde link te maken.
Ga naar de Linktool
Op linkeddata.overheid.nl zijn onderstaande relaties bekend.
Er is geen andere versie beschikbaar waarmee u de huidige geselecteerde versie, inwerkinggetreden op , kan vergelijken.
Selecteer een andere versie van de regeling waarmee u de huidige versie , inwerkinggetreden op , wilt vergelijken.
Vergelijken van "Regeling onderbroken en opeenvolgende dienstverbanden", inwerkinggetreden op , met versie die inwerking is getreden op .
Doordat er een grote regeling is gekozen kan de vergelijking enkele minuten duren.
U kunt kiezen voor het toevoegen van de wetstechnische informatie aan de tekst.
U kunt kiezen in welk formaat de tekst geëxporteerd wordt.
U kunt de tekst inclusief afbeeldingen exporteren. De afbeeldingen worden dan met de tekst in een .zip-bestand geleverd
Via deze link kunt u meer informatie krijgen over de Europese richtlijn of verordening waarnaar in de tekst van de regeling verwezen wordt, inclusief de tekst daarvan. U wordt hiervoor doorgeleid naar EUR-LEX, de online databank van de Europese Unie waarin de Europese wetgeving is opgenomen.