U bent nu hier: Wettenbank
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving
Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.
Officiële publicaties van de overheid.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
[Regeling vervallen per 15-12-2005.]Geraadpleegd op 08-11-2024. Gebruikte datum 'geldig op' 15-12-2005. Geldend van 15-12-2003 t/m 14-12-2005
Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken van 4 december 2003, nr. EA2003/85867, ter beproeving van de inzet van een politiehond voor de aanhoudings- en ondersteuningseenheden (Regeling pilot AOE-hond)
De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,
Handelende in overeenstemming met de Minister van Justitie;
Gelet op artikel 49 van de Politiewet 1993;
Besluit:
[Regeling vervallen per 15-12-2005]
In deze regeling wordt verstaan onder:
a. de ministers: de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Minister van Justitie;
b. aanhoudings- en ondersteuningseenheid: een eenheid, als bedoeld in artikel 8, eerste lid, van het Besluit beheer regionale politiekorpsen;
c. AOE-hond: de hond in eigendom van het regionaal politiekorps Rotterdam-Rijnmond, waarvoor over een certificaat als bedoeld in artikel 6 wordt beschikt;
d. geleider: de ambtenaar van politie, als bedoeld in artikel 3, eerste lid, onder a, van de Politiewet 1993, die behoort tot de aanhoudings- en ondersteuningseenheid van het regionaal politiekorps Rotterdam-Rijnmond en dienst doet met een AOE-hond;
e. voorlopig keuringsreglement: de bij deze regeling behorende bijlage waarin de keuringseisen zijn opgenomen;
f. rijksgecommitteerden: de functionarissen welke door de ministers zijn aangewezen op grond van artikel 4 van de Regeling politiesurveillancehonden 1999;
g. begeleidingscommissie: commissie bestaande uit een lid van het Landelijk Selectie- en Opleidingscentrum (LSOP), een lid van het Openbaar Ministerie en een lid van het Korps landelijke politiediensten.
De aanhoudings- en onderstersteuningseenheid van het regionaal politiekorps Rotterdam-Rijnmond beschikt gedurende de periode van 15 december 2003 tot 15 december 2004, ter beproeving van het geweldsmiddel AOE-hond, over een combinatie van geleider en AOE-hond. De ministers kunnen deze periode met maximaal 1 jaar verlengen.
1 Het inzetten van een AOE-hond is slechts geoorloofd onder het toezicht van een geleider bij het optreden van een aanhoudings- en ondersteuningseenheid.
2 De combinatie van geleider en AOE-hond dient in het bezit te zijn van een certificaat als bedoeld in artikel 6.
Onverminderd artikel 17 van de Ambtsinstructie voor de politie, de Koninklijke marechaussee en de buitengewoon opsporingsambtenaar meldt de geleider, door tussenkomst van zijn meerdere, de inzet van een AOE-hond, de feiten en omstandigheden dienaangaande, alsmede de gevolgen hiervan, onverwijld, door middel van een daartoe door de ministers ter beschikking gesteld formulier, aan de begeleidingscommissie.
1 De keuring van de combinatie van geleider en AOE-hond geschiedt door de rijksgecommitteerden op basis van het voorlopig keuringsreglement.
2 Aan de keuring kunnen slechts deelnemen ambtenaren van politie die sedert tenminste twee jaar behoren tot een aanhoudings- en ondersteuningseenheid en door de korpsbeheerder zijn aangewezen als geleider.
3 Aan een AOE-hond worden tenminste de volgende, in het voorlopig keuringsreglement nader omschreven, eisen gesteld:
a. volgzaamheid en gehoorzaamheid aan de geleider;
b. kunnen participeren in procedures temidden van de leden van de aanhoudings- en ondersteuningseenheid;
c. onder bepaalde omstandigheden, op een bepaalde afstand niet hoorbaar zijn;
d. vaardigheid in het kunnen nemen van alle hindernissen die voor een goed functioneren in de praktijk noodzakelijk zijn;
e. het vermogen om op commando van de geleider geweld tegen derden toe te passen.
4 De AOE-hond wordt gedurende de keuring geleid door zijn geleider.
1 De rijksgecommitteerden verstrekken aan de geleider van de combinatie die heeft voldaan aan de keuringseisen van het voorlopig Keuringsreglement, een certificaat op naam van de combinatie van de geleider en de AOE-hond.
2 Het certificaat heeft een geldigheidsduur van ten hoogste twee jaar te rekenen vanaf de datum waarop aan de keuringseisen is voldaan. Het certificaat vervalt op de datum waarop de periode bedoeld in artikel 2 eindigt.
3 Het certificaat geldt uitsluitend voor de combinatie van geleider en AOE-hond, op naam waarvan het is afgegeven.
Deze regeling treedt in werking met ingang van 15 december 2003 en vervalt na afloop van de periode genoemd in artikel 2.
Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling pilot AOE-hond.
Deze regeling zal in de Staatscourant worden geplaatst met uitzondering van de bijlage voorlopig keuringsreglement, die op het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties ter inzage wordt gelegd.
Den Haag, 4 december 2003
Minister
J.W. Remkes
[Red: Ligt ter inzage bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.]
Voor een permanente link naar de door u bekeken versie, inwerkinggetreden op , kopieer één van de onderstaande links of verfijn de link in de Linktool.
Met behulp van de Linktool van LiDO is het mogelijk om een bredere link of een meer gedetailleerde link te maken.
Ga naar de Linktool
Op linkeddata.overheid.nl zijn onderstaande relaties bekend.
Er is geen andere versie beschikbaar waarmee u de huidige geselecteerde versie, inwerkinggetreden op , kan vergelijken.
Selecteer een andere versie van de regeling waarmee u de huidige versie , inwerkinggetreden op , wilt vergelijken.
Vergelijken van "Regeling pilot AOE-hond", inwerkinggetreden op , met versie die inwerking is getreden op .
Doordat er een grote regeling is gekozen kan de vergelijking enkele minuten duren.
U kunt kiezen voor het toevoegen van de wetstechnische informatie aan de tekst.
U kunt kiezen in welk formaat de tekst geëxporteerd wordt.
U kunt de tekst inclusief afbeeldingen exporteren. De afbeeldingen worden dan met de tekst in een .zip-bestand geleverd
Via deze link kunt u meer informatie krijgen over de Europese richtlijn of verordening waarnaar in de tekst van de regeling verwezen wordt, inclusief de tekst daarvan. U wordt hiervoor doorgeleid naar EUR-LEX, de online databank van de Europese Unie waarin de Europese wetgeving is opgenomen.