Regeling melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen

Geraadpleegd op 04-01-2025. Gebruikte datum 'geldig op' 01-01-2013 en zichtdatum 01-01-2013.
Geldend van 01-01-2013 t/m 30-09-2013

Regeling van 13 oktober 2004, nr. SAS2004098785, houdende regels met betrekking tot de afgifte, de ontvangst en het vervoer van bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen (Regeling melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen)

Artikel 1

  • 2 In deze regeling wordt verstaan onder:

    • AP04-A: Accreditatieprogramma voor keuring van partijen grond, bouwstoffen en korrelvormige afvalstoffen, onderdeel Algemeen, versie 4;

    • AP04-E: Accreditatieprogramma voor keuring van partijen grond, bouwstoffen en korrelvormige afvalstoffen, onderdeel Analyse van Eluaten, versie 4;

    • AP04-SB: Accreditatieprogramma voor keuring van partijen grond, bouwstoffen en korrelvormige afvalstoffen, onderdeel Samenstelling Bouwstoffen (niet zijnde grond) en Afvalstoffen, versie 4;

    • AP04-U: Accreditatieprogramma voor keuring van partijen grond, bouwstoffen en korrelvormige afvalstoffen, onderdeel Uitloogonderzoek, versie 4;

    • AP04-V: Accreditatieprogramma voor keuring van partijen grond, bouwstoffen en korrelvormige afvalstoffen, onderdeel Monstervoorbehandeling, versie 5;

    • BRL 1000: Beoordelingsrichtlijn voor het SIKB-procescertificaat Monsterneming voor partijkeuringen bouwstoffenbesluit, versie 8;

    • NVN 7311: Nederlandse Voornorm, uitgegeven door het Nederlands Normalisatie-instituut, Uitloogkarakteristieken van vaste grond- en steenachtige bouwmaterialen en afvalstoffen – Monstervoorbehandeling – Monsteropslag en -conservering, uitgave 1995;

    • VKB-protocol 1004: BRL 1000 protocol, Monsterneming korrelvormige afvalstoffen voor partijkeuringen.

  • 3 Met normen, richtlijnen, protocollen of accreditatieprogramma's als bedoeld in deze regeling worden gelijkgesteld normen, richtlijnen, protocollen of accreditatieprogramma's die zijn vastgesteld of aangewezen in een andere lidstaat van de Europese Unie, dan wel een staat, niet zijnde een lidstaat van de Europese Unie, die partij is bij een daartoe strekkend of mede daartoe strekkend verdrag dat Nederland bindt, en een beschermingsniveau bieden dat ten minste gelijkwaardig is aan het niveau dat met de nationale eisen wordt nagestreefd.

Artikel 2

  • 2 Een persoon als bedoeld in artikel 8, tweede lid, van het besluit registreert de in het eerste lid bedoelde gegevens op een zodanige wijze dat een relatie kan worden gelegd tussen het afvalstroomnummer en de persoon of personen bij wie met gebruikmaking van dat nummer bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijke afvalstoffen zijn ingezameld.

Artikel 3

  • 1 Degene die een melding als bedoeld in artikel 10.40, eerste lid, van de wet doet, meldt daarbij tevens het bedrijfsnummer van zijn bedrijf en van degene van wie de afvalstoffen afkomstig zijn, en, indien van toepassing, van degene die de afvalstoffen heeft vervoerd of ingezameld en van degene die tot het vervoer van de afvalstoffen opdracht heeft gegeven.

  • 2 Meldingen als bedoeld in de artikelen 10.40, eerste lid, en 10.38, derde lid, van de wet zijn in overeenstemming met een door de meldingsinstantie op te stellen reglement dat is goedgekeurd door de minister. De minister maakt het goedkeuringsbesluit bekend in de Staatscourant.

  • 6 De meldingsinstantie kan meldgegevens wijzigen of verwijderen overeenkomstig het reglement. De meldingsinstantie stelt degene die deze meldgegevens heeft gemeld, daarvan op de hoogte met vermelding van de reden.

Artikel 4

Als categorieën van afvalstoffen als bedoeld in artikel 3, derde lid, onder b, van het besluit worden aangewezen:

Artikel 5

De in artikel 10.38, eerste lid, van de wet gestelde verplichting geldt niet voor de afgifte van afvalstoffen die behoren tot een categorie als bedoeld in artikel 4, onder a.

Artikel 5a

Als inrichtingen als bedoeld in artikel 5, derde lid, van het besluit worden aangewezen inrichtingen die afvalstoffen opnieuw bewerken tot:

  • a. asfalt;

  • b. beton;

  • c. ruw staal.

Artikel 6

  • 1 Voor de begeleidingsbrief wordt gebruik gemaakt van het formulier dat is opgenomen in de bijlage in onderdeel C, onder 1.

  • 2 In afwijking van het eerste lid wordt voor de begeleidingsbrief gebruik gemaakt van het formulier dat is opgenomen in de bijlage in onderdeel C, onder 2, indien een schip zich ontdoet van afvalstoffen die aan boord van dat schip zijn ontstaan.

  • 3 In het geval van route-inzameling vermeldt de inzamelaar op de begeleidingsbrief of op een bijlage bij de begeleidingsbrief de naam en het adres van de personen bij wie met gebruikmaking van die brief afvalstoffen zijn ingezameld.

  • 4 In het geval van meer transporten van dezelfde soort bedrijfsafvalstoffen met eenzelfde samenstelling afkomstig van één locatie naar één bestemming in hetzelfde transportmiddel kan worden volstaan met één begeleidingsbrief per werkweek, waarbij in de vrije ruimte van of in een bijlage bij die brief het aantal en de tijdstippen van de transporten zijn vastgelegd.

Artikel 6b

  • 1 De monsterneming wordt uitgevoerd overeenkomstig het VKB-protocol 1004.

  • 2 De deeltjesgrootte van de te bemonsteren partij wordt geschat, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen:

    • a. percentage (v/v) van de deeltjes dat kleiner is dan of gelijk is aan 20 mm;

    • b. percentage (v/v) van de deeltjes dat groter is dan 20 mm en kleiner is dan of gelijk is aan 40 mm, en

    • c. percentage (v/v) van de deeltjes dat groter is dan 40 mm.

  • 3 De monsterneming wordt uitgevoerd met een greepgrootte van:

    • a. circa 220 cm3 voor afvalstoffen waarvan 95 procent (v/v) of meer van de deeltjes kleiner zijn dan of gelijk zijn aan 20 mm;

    • b. circa 1.700 cm3 voor andere afvalstoffen dan bedoeld onder a, waarvan 95 procent (v/v) of meer van de deeltjes kleiner zijn dan of gelijk zijn aan 40 mm;

    • c. circa 220 cm3 voor andere afvalstoffen dan bedoeld onder a en b, waarvan minder dan 80 procent (v/v) van de deeltjes groter is dan 40 mm.

  • 4 Een te bemonsteren partij bedraagt ten hoogste 4.000.000 kg.

Artikel 6c

De verpakking en het vervoer van het monstermateriaal voldoet aan NVN 7311 dan wel een norm die is vastgesteld of aangewezen in een andere lidstaat van de Europese Unie, dan wel een staat, niet zijnde een lidstaat van de Europese Unie, die partij is bij een daartoe strekkend of mede daartoe strekkend verdrag dat Nederland bindt, en een beschermingsniveau biedt dat ten minste gelijkwaardig is aan het niveau dat met deze norm wordt nagestreefd.

Artikel 6d

Degene die een omschrijving in gevallen als bedoeld in artikel 10, derde lid, van het besluit verstrekt, registreert de grootte van de partij waarop de monsterneming betrekking heeft.

Artikel 6e

De analyse van monsters, bedoeld in artikel 10a, eerste lid, van het besluit, wordt uitgevoerd overeenkomstig AP04-A, AP04-V, AP04-SB, AP04-U en AP04-E en door een laboratorium dat voor het betrokken accreditatieprogramma geaccrediteerd is.

Artikel 6f

Als categorieën van afvalstoffen als bedoeld in artikel 10a, vijfde lid, onder b, van het besluit, worden aangewezen de categorieën van afvalstoffen die als zodanig zijn genoemd in de bijlage in onderdeel D.

Artikel 6g

De lijst met erkende personen en instellingen, bedoeld in artikel 12b, vierde lid, van het besluit, wordt beschikbaar gesteld via de website van SenterNovem.

Artikel 6h

  • 1 Voor de aanvraag om een erkenning, bedoeld in artikel 12c, eerste lid, van het besluit, wordt gebruik gemaakt van het formulier dat is opgenomen in de bijlage in onderdeel E, onder 1. Bij de aanvraag worden de in de bijlage in onderdeel E, onder 1, vermelde gegevens verstrekt.

  • 3 De melding van een faillissement of surseance van betaling, bedoeld in artikel 12i van het besluit, wordt gedaan aan SenterNovem. Voor de melding wordt gebruik gemaakt van het formulier dat is opgenomen in de bijlage in onderdeel E, onder 3.

  • 4 De melding van een schorsing of intrekking van een certificaat, bedoeld in artikel 12j van het besluit, wordt gedaan aan SenterNovem. Voor de melding wordt gebruik gemaakt van het formulier dat is opgenomen in de bijlage in onderdeel E, onder 4.

Artikel 8

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 13 oktober 2004

De

Staatssecretaris

van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

P.L.B.A. van Geel

Bijlage , behorende bij de artikelen 3, 4, 6, 6f en 6h

A. Aangewezen categorieën van bedrijfsafvalstoffen als bedoeld in artikel 4, onder b, zoals deze zijn omschreven in de afvalstoffenlijst, bedoeld in artikel 1, eerste lid, van de Regeling Europese afvalstoffenlijst

Uit hoofdstuk 02.01: afval van landbouw, tuinbouw, etc.:

02.01.03

afval van plantaardige weefsels

02.01.04

kunststofafval (exclusief verpakkingen)

02.01.10

metaalafval

Uit hoofdstuk 03.01: afval van de houtverwerking en de productie van panelen en meubelen:

03.01.01

schors- en kurkafval

03.01.05

niet onder 03.01.04 vallend zaagsel, schaafsel, spaanders, hout, spaanplaat en fineer

Uit hoofdstuk 03.03: afval van de productie en verwerking van pulp, papier en karton:

03.03.01

schors- en houtafval

Uit hoofdstuk 07.02: afval van BFLG van kunststoffen, synthetische rubber en kunstvezels:

07.02.13

kunststofafval

Uit hoofdstuk 10.11: afval van de fabricage van glas en glasproducten:

10.11.12

niet onder 10.11.11 (glasafval in de vorm van kleine glasdeeltjes en glaspoeder die zware metalen bevatten (bv. van kathodestraalbuizen)) vallend glasafval

Uit hoofdstuk 12.01: afval van de machinale bewerking en de fysische en mechanische oppervlaktebehandeling van metalen en kunststoffen:

12.01.01

ferrometaalvijlsel en -krullen

12.01.02

ferrometaalstof en -deeltjes

12.01.03

non-ferrometaalvijlsel en -deeltjes

12.01.04

non-ferrometaalstof en -deeltjes

12.01.05

kunststofschaafsel en -krullen

Uit hoofdstuk 16.01:afgedankte voertuigen van verschillende soorten vervoer (met inbegrip van niet voor de weg bestemde machines) en afval van de sloop van afgedankte voertuigen en het onderhoud van voertuigen (exclusief 13, 14, 16 06 en 16 08):

16.01.03

afgedankte banden

Uit hoofdstuk 17.01: beton, stenen, tegels en keramische producten:

17.01.01

beton

17.01.02

stenen

17.01.03

tegels en keramische producten

17.01.07

niet onder 17.01.06 (mengsels van beton, stenen, tegels of keramische producten, of afzonderlijke fracties daarvan, die gevaarlijke stoffen bevatten) vallende mengsels van beton, tegels of keramische producten

Uit hoofdstuk 17.02: hout, glas en kunststof (uit bouw- en sloopafval):

17.02.01

hout

17.02.02

glas

17.02.03

kunststof

Uit hoofdstuk 17.03: bitumineuze mengsels, koolteer en met teer behandelde producten:

17.03.02

niet onder 17 03 01 vallende bitumineuze mengsels

Uit hoofdstuk 17.04: metaal (inclusief legeringen) (uit bouw- en sloopafval):

17.04.01

koper, brons en messing

17.04.02

aluminium

17.04.03

lood

17.04.04

zink

17.04.05

ijzer en staal

17.04.06

tin

17.04.07

gemengde metalen

17.04.11

niet onder 17.04.10 vallende kabels

Uit hoofdstuk 17.05: grond (met inbegrip van afgegraven grond van verontreinigde locaties), stenen en baggerspecie:

17.05.08

niet onder 17.05.07 vallende spoorwegballast

Uit hoofdstuk 17.06: isolatiematerialen en asbesthoudend bouwmateriaal:

17.06.04

niet onder 17.06.01 (asbesthoudend isolatiemateriaal) en 17.06.03 (overig isolatiemateriaal dat uit gevaarlijke stoffen bestaat of dergelijke stoffen bevat) vallend isolatiemateriaal

Uit hoofdstuk 17.08: gipshoudend bouwmateriaal:

17.08.02

niet onder 17.08.01 (gipshoudend materiaal dat met gevaarlijke stoffen is verontreinigd) vallend gipshoudend bouwmateriaal

Uit hoofdstuk 17.09: overig bouw- en sloopafval:

17.09.04

niet onder 17.09.01 (bouw- en sloopafval dat kwik bevat), 17.09.02 (bouw- en sloopafval dat PCB’s bevat) en 17.09.03 (overig bouw- en sloopafval dat gevaarlijke stoffen bevat) vallend gemengd bouw- en sloopafval

Uit hoofdstuk 18.01: afval van verloskundige zorg en de diagnose, behandeling of preventie van ziektes bij de mens:

18.01.04

afval waarvan de inzameling en verwijdering niet zijn onderworpen aan speciale richtlijnen teneinde infectie te voorkomen (bv. verband, gipsverband, linnengoed, wegwerpkleding, luiers)

Uit hoofdstuk 18.02: afval van onderzoek en de diagnose, behandeling of preventie van ziektes bij dieren

18.02.03

afval waarvan de inzameling en verwijdering niet zijn onderworpen aan speciale richtlijnen teneinde infectie te voorkomen

Uit hoofdstuk 20.01: gescheiden ingezamelde fracties (van stedelijk afval (huishoudelijk afval en soortgelijk bedrijfsafval, industrieel afval en afval van instellingen) inclusief gescheiden ingezamelde fracties):

20.01.01

papier en karton

20.01.02

glas

20.01.10

kleding

20.01.11

textiel

20.01.38

niet onder 20.01.37 (hout dat gevaarlijke stoffen bevat) vallend hout

20.01.39

kunststoffen

20.01.40

metalen

Uit hoofdstuk 20.02: tuin- en plantsoenafval (inclusief afval van begraafplaatsen):

20.02.01

biologisch afbreekbaar afval

Uit hoofdstuk 20.03: overig stedelijk afval

20.03.01

gemengd stedelijk afval

20.03.02

marktafval

20.03.03

veegvuil

20.03.06

afval van het reinigen van riolen1

20.03.07

grofvuil

1 Zie de integrale tekst van de afvalstoffenlijst (Stcrt. 2002, 76).

B. Meldingsformulieren als bedoeld in artikel 3

1. Formulier voor het schriftelijk melden van de ingevolge artikel 10.40, eerste lid, van de wet en artikel 3 van het besluit te melden gegevens

Bijlage 248030.png
Bijlage 248031.png
Bijlage 248032.png

2. Formulier voor het schriftelijk melden van de ingevolge artikel 10.40, eerste lid, van de wet en artikel 4 van het besluit te melden gegevens

Bijlage 248033.png
Bijlage 248034.png
Bijlage 248035.png

3. Formulier voor het schriftelijk melden van de ingevolge artikel 10.38, derde lid, van de wet en artikel 6 van het besluit te melden gegevens

Bijlage 248037.png
Bijlage 248038.png
Bijlage 248039.png

C. Begeleidingsbrieven als bedoeld in artikel 6

1. Formulier voor de begeleidingsbrief als bedoeld in artikel 10.39 van de wet en artikel 6, eerste lid, van de regeling

Bijlage 248040.png
Bijlage 248041.png
Bijlage 248042.png
Bijlage 248043.png
Bijlage 248044.png

2. Formulier voor de begeleidingsbrief als bedoeld in artikel 10.39 van de wet en artikel 6, tweede lid, van de regeling

Bijlage 248045.png
Bijlage 248046.png
Bijlage 248047.png
Bijlage 248048.png
Bijlage 248049.png

D. Categorieën van afvalstoffen waarvan het uitlooggedrag en de samenstelling algemeen bekend zijn

E. Formulieren als bedoeld in artikel 6h

1. Formulier voor het aanvragen van een erkenning als bedoeld in artikel 12c, eerste lid, van het besluit

Formulier aanvraag erkenning

Regeling melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen

Aanvraag op basis van Artikel 6h, eerste lid

1. Algemene gegevens van de aanvrager

A

Aanvrager (bedrijfsnaam)

 

B

Handelsna(a)m(en) (huidige en afgelopen vijf jaar)

 

C

Nr. Inschrijving KvK ¹

 

D

Statutaire naam

 

E

Na(a)m(en) bestuurder(s)

 

F

Statutaire vestigingsplaats (volgens acte van oprichting)

 

G

Naam/voorletters contactpersoon

Geslacht

 

H

Postadres

 

I

Postcode/plaats

 

J

Telefoonnummer

 

Faxnummer

K

Aantal vestigingsadressen waarop deze aanvraag betrekking heeft: (vul hier het aantal vestigingen in)

Vul voor ieder vestigingsadres waarop deze aanvraag betrekking heeft een apart volgblad in.

¹ of het registratienummer bij een Kamer van Koophandel in een andere lidstaat van de Europese Unie, dan wel een staat, niet zijnde een lidstaat van de Europese Unie, die partij is bij een daartoe strekkend of mede daartoe strekkend verdrag dat Nederland bindt.

2. Juridische vorm van de onderneming (aangeven wat van toepassing is)

Eenmansbedrijf

Maatschap

BV

VOF

CV

NV

overheid

Anders, nl.

3. Persoonsregistratie (vul hier alle namen van de te registreren personen waarop de aanvraag betrekking heeft). Op het volgblad vult u vervolgens welke persoon voor welke verrichting moet worden geregistreerd. Voor de ondergenoemde personen mag de Verklaring omtrent het gedrag (VOG) ¹ niet ouder zijn dan zes maanden.

Achternaam, voorletters te registreren personen

Geslacht M/V

Geboortedatum

Datum afgifte VOG/andere verklaring

       
       
       
       

¹ Indien de betreffende VOG al bij een aanvraag van een andere instelling is ingediend (en nog geldig is), geeft u dan, behalve de datum van de VOG, ook aan bij welke aanvraag de VOG aan SenterNovem is overgelegd. In plaats van een VOG kan ook een verklaring van een andere lidstaat omtrent het gedrag die voldoet aan artikel 12f, eerste lid, van het Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen worden overgelegd.

4. Antecedenten

Aankruisen wat van toepassing is

4A. Is de aanvrager (het bedrijf) in de 3 jaar voorafgaande aan deze aanvraag veroordeeld wegens een strafbaar feit?

□ Nee

□ Ja. Indien ja, geeft u dan hieronder aan welke feiten dit betrof en wanneer deze zijn gepleegd?

4B. Is (zijn) de bestuurder(s) of leidinggevende(n) van de aanvrager (indien de aanvrager een rechtspersoon is) in de drie jaren voorafgaand aan de aanvraag veroordeeld wegens een strafbaar feit?

□ Nee

□ Ja. Indien ja, geeft u dan hieronder aan welke feiten dit betrof. Geef daarbij tevens aan door wie en wanneer deze zijn gepleegd en wanneer de veroordeling heeft plaatsgevonden.

4C. Is (zijn) monsternemer(s) in de 3 jaar voorafgaande aan deze aanvraag veroordeeld wegens een strafbaar feit?

□ N.v.t.

□ Nee

□ Ja. Indien ja, geeft u dan hieronder aan welke persoon en welk(e) feit(en) dit betrof en wanneer deze zijn gepleegd.

5. Ondertekening

De ondergetekende verklaart in de hoedanigheid van bestuurder van de aanvrager of als gemachtigde dat:

– dit formulier inclusief volgblad naar waarheid is ingevuld;

– de verplichte bijlagen bij deze aanvraag actueel zijn;

– bekend te zijn met de voorwaarden en verplichting zoals bepaald in de Regeling melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen;

– bereid is op verzoek nadere informatie (omtrent de aanvraag) te verstrekken.

□ Ondertekening als de bestuurder(s): (aankruisen wat van toepassing is)

□ Ondertekening door een gemachtigde

Naam ondertekenaar

Datum

Plaats

Handtekening

 
 

Bij het aanvraagformulier worden de volgende bijlagen gevoegd:

Volgblad Formulier Aanvraag Erkenning, ingevuld per vestigingsadres waarop het verzoek tot erkenning betrekking heeft.

Recent en actueel uittreksel(s) inschrijving handelsregister ¹ (het uittreksel dient te zijn ondertekend door de KvK. Het vestigingsadres/de vestigingsadressen (zoals vermeld op het volgblad en certificaat) waarop de aanvraag betrekking heeft, dient op de inschrijving KvK voor te komen).

Let op: de tekenbevoegdheid van de bestuurder dient uit het (de) bijgevoegde uittreksel(s) KvK te blijken.

Volledig exemplaar van het (de) certifica(a)t(en) waarop het verzoek tot erkenning betrekking heeft (hebben) (alle pagina’s), inclusief eventuele bijlagen bij het certificaat.

Door de certificatie-instelling uitgegeven overzicht van geregistreerde monsternemers die onder het betreffende certificaat vallen.

Originele Verklaring omtrent gedrag ² t.a.v. individuele monsternemers voor de medewerkers die onder punt 3 van het aanvraagformulier zijn opgegeven (originele verklaring, die niet ouder mag zijn dan zes maanden)

Indien bij de ondertekening gebruik wordt gemaakt van een machtiging

Originele machtiging waarin de ondertekenaar door de bestuurder(s) is gemachtigd. Indien deze machtiging al eerder aan SenterNovem is overlegd, geef dan aan wanneer dat is geweest: Machtiging op ..... (datum invullen)aan SenterNovem ter beschikking gesteld.

¹ of een recent en actueel uittreksel van de inschrijving in een register dat wordt gehouden door een daartoe bevoegde instantie in een andere lidstaat van de Europese Unie dan wel in een staat, niet zijnde een lidstaat van de Europese Unie, die partij is bij een daartoe strekkend of mede daartoe strekkend Verdrag dat Nederland bindt, en een gelijkwaardig doel dient.

² of een verklaring van een andere lidstaat omtrent het gedrag die voldoet aan artikel 12f, eerste lid, van het Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen.

Stuur de aanvraag met alle verplichte bijlagen naar:

SenterNovem

Directie Milieu en Leefomgeving, Taakveld Bodem+

Postbus 93144

2509 AC Den Haag

Wat kunt u verwachten?

Binnen enkele dagen na ontvangst van uw aanvraag, krijgt u een ontvangstbevestiging toegestuurd. Gecontroleerd wordt of uw aanvraag volledig en duidelijk is ingevuld. Vervolgens wordt beoordeeld of uw aanvraag voldoet aan de vooraarden van de Regeling melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen. Het kan zijn dat SenterNovem contact met u opneemt met het verzoek een en ander nader toe te lichten of aan te vullen.

Vul dit volgblad in per feitelijk vestigingsadres waarop deze aanvraag betrekking heeft

(Handels)naam (zoals vermeld op inschrijving KvK ¹ en certificaat)

 

Straatnaam

Huisnummer

Postcode

Vestigingsplaats

¹ of de handelsnaam zoals vermeld op de inschrijving bij een Kamer van Koophandel in een andere lidstaat van de Europese Unie, dan wel een staat, niet zijnde een lidstaat van de Europese Unie, die partij is bij een daartoe strekkend of mede daartoe strekkend verdrag dat Nederland bindt.

Monsterneming bij partijkeuringen

Certificaatnummer

Uitgiftedatum certificaat

Protocol

Na(a)m(en) te registreren perso(o)n(en)

Voorletters en achternaam

Korrelvormige afvalstoffen voor partijkeuringen

 
 

2. Formulier voor het aanvragen van een wijziging van een erkenning als bedoeld in artikel 12e, eerste lid, van het besluit

Formulier wijziging erkenning

Regeling melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen

Aanvraag op basis van Artikel 6h, tweede lid

1. Algemene gegevens van de aanvrager

A

Aanvrager (bedrijfsnaam)

 

B

Handelsna(a)m(en) (huidige en afgelopen vijf jaar)

 

C

Nr. Inschrijving KvK ¹

 

D

Statutaire naam

 

E

Na(a)m(en) bestuurder(s)

 

F

Statutaire vestigingsplaats (volgens acte van oprichting)

 

G

Naam/voorletters contactpersoon

Geslacht

 

H

Postadres

 

I

Postcode/plaats

 

J

Telefoonnummer

 

Faxnummer

K

Aantal vestigingsadressen waarop deze aanvraag betrekking heeft: (vul hier het aantal vestigingen in)

Vul voor ieder vestigingsadres waarop deze wijziging betrekking heeft een apart volgblad in.

¹ of het registratienummer bij een Kamer van Koophandel in een andere lidstaat van de Europese Unie, dan wel een staat, niet zijnde een lidstaat van de Europese Unie, die partij is bij een daartoe strekkend of mede daartoe strekkend verdrag dat Nederland bindt.

2. Wijzigingen waarop deze melding betrekking heeft (aankruisen indien van toepassing)

□ nieuwe versie certificaat

□ Wijziging persoonsregistratie (vul 3 in)

□ wijziging van certificerende instelling

□ verhuizing vestiging

□ extra werkzaamheden

 

□ naamwijziging bedrijf

□ extra vestiging(en)

 

3. Wijziging in de persoonsregistratie (vul hier alle namen van de te registreren personen waarop de wijziging betrekking heeft). Op het volgblad vult u vervolgens welke persoon voor welke verrichting moet worden geregistreerd. Voor de ondergenoemde personen mag de Verklaring omtrent het gedrag (VOG) ¹ niet ouder zijn dan zes maanden.

Achternaam, voorletters te registreren personen

Geslacht M/V

Geboortedatum

Datum afgifte VOG/andere verklaring

       
       
       
       

¹ Indien de betreffende VOG al bij een aanvraag van een andere instelling is ingediend (en nog geldig is), geeft u dan ,behalve de datum van de VOG, ook aan bij welke aanvraag de VOG aan SenterNovem is overgelegd. In plaats van een VOG kan ook een verklaring van een andere lidstaat omtrent het gedrag die voldoet aan artikel 12f, eerste lid, van het Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen worden overgelegd.

4. Antecedenten

(aankruisen indien van toepassing)

4A. Is de aanvrager (het bedrijf) in de 3 jaar voorafgaande aan deze aanvraag veroordeeld wegens een strafbaar feit?

□ Nee

□ Ja. Indien ja, geeft u dan hieronder aan welke feiten dit betrof en wanneer deze zijn gepleegd.

4B. Is (zijn) de bestuurder(s) of leidinggevende(n) van de aanvrager (indien de aanvrager een rechtspersoon is) in de drie jaren voorafgaand aan de aanvraag veroordeeld wegens een strafbaar feit?

□ Nee

□ Ja. Indien ja, geeft u dan hieronder aan welke feiten dit betrof. Geef daarbij tevens aan door wie en wanneer deze zijn gepleegd en wanneer de veroordeling heeft plaatsgevonden.

4C. Is (zijn) monsternemer(s) in de 3 jaar voorafgaande aan deze aanvraag veroordeeld wegens een strafbaar feit?

□ N.v.t.

□ Nee

□ Ja. Indien ja, geeft u dan hieronder aan welke persoon en welk(e) feit(en) dit betrof en wanneer deze zijn gepleegd.

5. Verplichte bijlagen (alle onderstaande bijlagen zijn verplicht bij een verzoek tot wijziging)

Volgblad Formulier wijziging Erkenning, ingevuld per vestigingsadres waarop het verzoek tot wijziging betrekking heeft.

Recent en actueel uittreksel(s) inschrijving handelsregister ¹ (het uittreksel dient te zijn ondertekend door de KvK ². Het vestigingsadres/de vestigingsadressen (zoals vermeld op het volgblad en certificaat) waarop de wijziging betrekking heeft, dient op de inschrijving KvK voor te komen).

Let op: de tekenbevoegdheid van de bestuurder dient uit het (de) bijgevoegde uittreksel(s) KvK te blijken.

Volledig exemplaar van het (de) certifica(a)t(en) waarop het verzoek tot wijziging betrekking heeft (hebben) (alle pagina’s), inclusief eventuele bijlagen bij het certificaat.

Indien sprake is van een wijziging in de persoonsregistratie:

Door de certificatie-instelling uitgegeven overzicht van geregistreerde monsternemers die onder het betreffende certificaat vallen.

Originele Verklaring omtrent gedrag ³ t.a.v. individuele monsternemers voor de medewerkers die onder punt 3 van het wijzigingsformulier zijn opgegeven (originele verklaring, die niet ouder mag zijn dan zes maanden)

Indien bij de ondertekening gebruik wordt gemaakt van een machtiging:

Originele machtiging waarin de ondertekenaar door de bestuurder(s) is gemachtigd. Indien deze machtiging al eerder aan SenterNovem is overlegd, geef dan aan wanneer dat is geweest: Machtiging op. ..... (datum invullen)aan SenterNovem ter beschikking gesteld.

¹ of een recent en actueel uittreksel van de inschrijving in een register dat wordt gehouden door een daartoe bevoegde instantie in een andere lidstaat van de Europese Unie dan wel in een staat, niet zijnde een lidstaat van de Europese Unie, die partij is bij een daartoe strekkend of mede daartoe strekkend Verdrag dat Nederland bindt, en een gelijkwaardig doel dient.

² Ondertekening kan ook plaatsvinden door een Kamer van Koophandel in een andere lidstaat van de Europese Unie, dan wel een staat, niet zijnde een lidstaat van de Europese Unie, die partij is bij een daartoe strekkend of mede daartoe strekkend verdrag dat Nederland bindt.

³ of een verklaring van een andere lidstaat omtrent het gedrag die voldoet aan artikel 12f, eerste lid, van het Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen.

6. Ondertekening

Ondergetekende verklaart in de hoedanigheid van bestuurder van de aanvrager of als gemachtigde dat:

– dit formulier inclusief volgblad naar waarheid is ingevuld;

– de verplichte bijlagen bij deze aanvraag actueel zijn;

– bekend te zijn met de voorwaarden en verplichting zoals bepaald in de Regeling melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen;

– bereid is op verzoek nadere informatie (omtrent de wijziging) te verstrekken.

□ Ondertekening als de bestuurder(s): (aangeven wat van toepassing is)

□ Ondertekening door een gemachtigde

Naam ondertekenaar

Datum

Plaats

Handtekening

Stuur de wijziging met alle verplichte bijlagen naar:

SenterNovem

Directie Milieu en Leefomgeving, Taakveld Bodem+

Postbus 93144

2509 AC Den Haag

Wat kunt u verwachten?

Binnen enkele dagen na ontvangst van uw wijziging, krijgt u een ontvangstbevestiging toegestuurd. Gecontroleerd wordt of uw wijziging volledig en duidelijk is ingevuld. Vervolgens wordt beoordeeld of uw wijziging voldoet aan de voorwaarden van de Regeling melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen. Het kan zijn dat SenterNovem contact met u opneemt met het verzoek een en ander nader toe te lichten of aan te vullen.

Vul dit volgblad in per feitelijk vestigingsadres waarop deze aanvraag betrekking heeft

(Handels)naam (zoals vermeld op inschrijving KvK ¹ en certificaat)

 

Straatnaam

Huisnummer

Postcode

Vestigingsplaats

Indien sprake is van verhuizing, hier ook oude adres invullen:

¹ of de handelsnaam zoals vermeld op de inschrijving bij een Kamer van Koophandel in een andere lidstaat van de Europese Unie, dan wel een staat, niet zijnde een lidstaat van de Europese Unie, die partij is bij een daartoe strekkend of mede daartoe strekkend verdrag dat Nederland bindt.

Monsterneming bij partijkeuringen

Certificaatnummer

Uitgiftedatum certificaat

Protocol

Na(a)m(en) te registreren perso(o)n(en)

Voorletters en achternaam

Korrelvormige afvalstoffen voor partijkeuringen

 
 

3. Formulier voor het melden van een faillissement of surseance van betaling als bedoeld in artikel 12i van het besluit

Formulier melden faillissement of surseance van betaling

Regeling melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen

Aanvraag op basis van Artikel 6h, derde lid

1. Algemene gegevens van de melder

Naam

 

Nr. Inschrijving KvK ¹

 

Naam/voorletters contactpersoon

Geslacht

 

Postadres

 

Postcode/plaats

 

Telefoonnummer

 

Faxnummer

Kenmerk erkenning

¹ of het registratienummer bij een Kamer van Koophandel in een andere lidstaat van de Europese Unie, dan wel een staat, niet zijnde een lidstaat van de Europese Unie, die partij is bij een daartoe strekkend of mede daartoe strekkend verdrag dat Nederland bindt.

2. Melding betreft (aangeven wat van toepassing is)

□ Faillissement

□ Surseance van betaling

Uitgesproken op

Uitgesproken door

(rechtbank invullen)

Nummer uitspraak

3. Kenmerk erkenning(en) waarop de melding betrekking heeft

 
 
 
 

4. Ondertekening

De ondergetekende verklaart dat:

– dit formulier naar waarheid is ingevuld;

– bekend te zijn met de voorwaarden en verplichting zoals bepaald in de Regeling melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen;

– bereid is op verzoek nadere informatie (omtrent de gegevens van de melding) te verstrekken.

Naam ondertekenaar

 

Functie ondertekenaar

 

Datum

 

Plaats

 

Handtekening ondertekenaar

 
   
   

Stuur de aanvraag met alle verplichte bijlagen naar:

SenterNovem

Directie Milieu en Leefomgeving, Taakveld Bodem+

Postbus 93144

2509 AC Den Haag

Wat kunt u verwachten?

Binnen enkele dagen na ontvangst van uw aanvraag, krijgt u een ontvangstbevestiging toegestuurd. Gecontroleerd wordt of uw melding volledig en duidelijk is ingevuld. Het kan zijn dat SenterNovem contact met u opneemt met het verzoek een en ander nader toe te lichten of aan te vullen.

4. Formulier voor het melden van een schorsing of intrekking van een certificaat voor de monsterneming als bedoeld in artikel 12j van het besluit

Formulier schorsing of intrekking certificaat of accreditatie

Regeling melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen

Melding op basis van Artikel 6h, vierde lid

1. Algemene gegevens van de melder (certificerende instelling)

Melder

 

Naam contactpersoon

 

2. Certificaathouder waarop de melding betrekking heeft

Naam certificaathouder

 

Feitelijk vestigingsadres

 

Postcode/plaats

 

Indien sprake is van meerdere vestigingsadressen

 

Feitelijk vestigingsadres

 

Postcode/plaats

 

Feitelijk vestigingsadres

 

Postcode/plaats

 

Feitelijk vestigingsadres

 

Postcode/plaats

 

Feitelijk vestigingsadres

 

Postcode/plaats

 

Feitelijk vestigingsadres

 

Postcode/plaats

 

3. Ondertekening

De ondergetekende verklaart in de hoedanigheid van medewerker van de certificerende instelling dit formulier dat:

– dit formulier naar waarheid is ingevuld;

– bekend te zijn met de voorwaarden en verplichting zoals bepaald in de Regeling melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen;

– bereid is op verzoek nadere informatie (omtrent de gegevens van de melding) te verstrekken.

Naam ondertekenaar

 

Functie ondertekenaar

 

Datum

 

Plaats

 

Handtekening ondertekenaar

 
   
   

Stuur de aanvraag met alle verplichte bijlagen naar:

SenterNovem

Directie Milieu en Leefomgeving, Taakveld Bodem+

Postbus 93144

2509 AC Den Haag

Wat kunt u verwachten?

Binnen enkele dagen na ontvangst van uw aanvraag, krijgt u een ontvangstbevestiging toegestuurd. Gecontroleerd wordt of uw melding volledig en duidelijk is ingevuld. Het kan zijn dat SenterNovem contact met u opneemt met het verzoek een en ander nader toe te lichten of aan te vullen.