U bent nu hier: Wettenbank
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving
Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.
Officiële publicaties van de overheid.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Geraadpleegd op 13-11-2024. Gebruikte datum 'geldig op' 30-06-2012 en zichtdatum 11-11-2024. Geldend van 28-01-2011 t/m 31-03-2013
Beleidsregels uitgifte en beheer van nummers met bestemming mobiele telefonie (Uitgiftebeleid mobiele nummers OPTA 2011)
Het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit,
Gelet op artikel 15.1, derde lid, j° Telecommunicatiewetartikel 4.2 en 4.3 van de Telecommunicatiewet;
Besluit:
In deze beleidsregels verstaat het college onder:
Mobile Global Title (MGT): internationale standaard voor het doorgeven van IMSI-nummers zoals beschreven in ITU Aanbeveling E.214 ‘Structure of the land Mobile Global Title for the signalling connection control Part (SCCP)’.
Het college kent mobiele nummers alleen toe aan aanvragers die:
a. aantoonbaar beschikken over een geldende licentie voor de betreffende Nederlandse radiofrequenties voor mobiele communicatie, of
b. aantoonbaar beschikken over een rechtsgeldige overeenkomst met een aanbieder die het recht heeft van de betreffende Nederlandse radiofrequentie gebruik te maken.
Bij de beoordeling van een vervolgaanvraag voor mobiele nummers betrekt het college de manier waarop de aanvrager zijn bedrijfsprocessen heeft ingericht en of deze tot een efficiënt gebruik van eerder toegekende en nog toe te kennen nummers leidt.
1 Het college kent mobiele nummers toe in blokken van een veelvoud van 100.000 nummers, ongeacht welke aanbieder naastgelegen nummerblokken toegekend heeft gekregen.
2 Bij de toekenning bedoeld in het eerste lid concentreert het college de toegekende blokken van 100.000 nummers in zo min mogelijk blokken van 1.000.000 nummers.
De cijfers en de lengte van de MGT van nummerhouders die een eigen MGT gebruiken, dient in overeenstemming zijn met de door het college aan hen toegekende nummers met mobiele bestemming in die zin dat:
a. voor nummerhouders aan wie ten minste een aaneengesloten blok met een grootte van 1.000.000 nummers toegekend is, is een 5-cijferige MGT toegestaan
b. nummerhouders met een toegekend aantal van minder dan 1.000.000 nummers dienen een 6-cijferige MGT dienen te gebruiken.
Nummerhouders die op het moment van publicatie van deze beleidsregels minder dan 1.000.000 mobiele nummers toegekend hebben gekregen en een 5-cijferige MGT gebruiken zijn niet gehouden deze te wijzigen in een 6-cijferige MGT.
Het college kan in bijzondere omstandigheden, bedoeld in artikel 4.84 van de Algemene wet bestuursrecht, van deze beleidsregels afwijken.
Deze beleidsregels bevatten het beleid van het college inzake uitgifte en beheer van nummers met mobiele bestemming op grond van hoofdstuk 4 van de Telecommunicatiewet. Het college behoudt zich uitdrukkelijk de mogelijkheid wijzigingen aan te brengen in deze beleidsregels. Toepassing van deze beleidsregels in de praktijk en voorschrijdend inzicht zullen zo nodig tot aanpassing of herziening ervan leiden.
Deze beleidsregels treden in werking met ingang van de dag na publicatie in de Nederlandse Staatscourant.
Deze beleidsregels worden aangehaald als Uitgiftebeleid mobiele nummers OPTA 2011.
Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.
's-Gravenhage, 18 januari 2011
C.A. Fonteijn,
voorzitter.
Voor een permanente link naar de door u bekeken versie, inwerkinggetreden op , kopieer één van de onderstaande links of verfijn de link in de Linktool.
Met behulp van de Linktool van LiDO is het mogelijk om een bredere link of een meer gedetailleerde link te maken.
Ga naar de Linktool
Op linkeddata.overheid.nl zijn onderstaande relaties bekend.
Er is geen andere versie beschikbaar waarmee u de huidige geselecteerde versie, inwerkinggetreden op , kan vergelijken.
Selecteer een andere versie van de regeling waarmee u de huidige versie , inwerkinggetreden op , wilt vergelijken.
Vergelijken van "Uitgiftebeleid mobiele nummers OPTA 2011", inwerkinggetreden op , met versie die inwerking is getreden op .
Doordat er een grote regeling is gekozen kan de vergelijking enkele minuten duren.
U kunt kiezen voor het toevoegen van de wetstechnische informatie aan de tekst.
U kunt kiezen in welk formaat de tekst geëxporteerd wordt.
U kunt de tekst inclusief afbeeldingen exporteren. De afbeeldingen worden dan met de tekst in een .zip-bestand geleverd
Via deze link kunt u meer informatie krijgen over de Europese richtlijn of verordening waarnaar in de tekst van de regeling verwezen wordt, inclusief de tekst daarvan. U wordt hiervoor doorgeleid naar EUR-LEX, de online databank van de Europese Unie waarin de Europese wetgeving is opgenomen.