Productschap
|
:
|
het Productschap Vis;
|
Voorzitter
|
:
|
de voorzitter van het Productschap;
|
Ondernemer
|
:
|
degene die een onderneming drijft waarvoor het Productschap is ingesteld;
|
VWA
|
:
|
de Voedsel en Waren Autoriteit, dienstonderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee
en Vlees (RVV);
|
Visserijproducten
|
:
|
alle zee- of zoetwaterdieren of delen daarvan, kuit en hom daaronder begrepen, ongeacht
de staat van be- of verwerking, met uitzondering van in het water levende zoogdieren
en kikkers;
|
Recipiënten
|
:
|
vaten, kisten, containers e.d. waarin visserijproducten worden bewaard of opgeslagen;
|
Koelen
|
:
|
procédé dat erin bestaat de temperatuur van visserijproducten zodanig te doen dalen
dat zij de temperatuur van smeltend ijs benadert;
|
Bewerken
|
:
|
een behandeling waardoor de anatomische toestand van visserijproducten wordt gewijzigd,
zoals strippen, ontkoppen, in moten verdelen, fileren en hakken;
|
Verwerken
|
:
|
een behandeling waarbij visserijproducten, al dan niet samen met andere levensmiddelen,
een chemisch of fysisch procédé zoals verhitten, roken, zouten, drogen, marineren
of een combinatie daarvan ondergaan;
|
Conserveren
|
:
|
een procédé dat erin bestaat visserijproducten in hermetisch gesloten recipiënten
te verpakken en hen een warmtebehandeling te laten ondergaan die toereikend is om
alle micro-organismen die zich kunnen vermeerderen, te vernietigen of te inactiveren,
ongeacht de temperatuur waarbij het product zal worden opgeslagen;
|
Invriezen
|
:
|
een behandeling waarbij de kerntemperatuur van visserijproducten, na thermische stabilisatie,
minimaal - 18°C bedraagt;
|
Verse visserijproducten
|
:
|
visserijproducten, in gehele staat of na bewerking, daaronder begrepen vacuüm of onder
een gewijzigde verpakte producten, die geen andere op conservering gerichte behandeling
hebben ondergaan dan koeling;
|
Verpakken
|
:
|
het beschermen van visserijproducten door middel van het gebruik van een wikkel, een
container of een ander daarvoor geschikt materiaal;
|
Verhandelen
|
:
|
het te koop aanbieden, uitstallen, verkopen, afleveren of voorhanden of in voorraad
hebben van visserijproducten;
|
Vissersvaartuig
|
:
|
vaartuig waarmee de zee-, kust of binnenvisserij wordt uitgeoefend;
|
Vissersvaartuig voor meerdaagse visserij
|
:
|
een vissersvaartuig waar visserijproducten gedurende meer dan 24 uur aan boord (kunnen)
worden bewaard, met uitzondering van vissersvaartuigen waar vissen, schaal- en weekdieren
aan boord uitsluitend in leven (kunnen) worden gehouden;
|
Fabrieksvaartuig
|
:
|
vissersvaartuig waar visserijproducten worden gefileerd, in moten verdeeld, gestroopt,
gehakt, ingevroren of verwerkt, waarna zij worden verpakt, met uitzondering van de
vissersvaartuigen waar alleen garnalen en weekdieren aan boord worden gekookt en vissersvaartuigen
waar alleen aan boord wordt ingevroren;
|
Drinkwater
|
:
|
water dat voldoet aan de eisen gesteld in het Waterleidingbesluit, d.d. 7 juni 1960, (Stb. 1960, 345), zoals laatstelijk gewijzigd;
|
Schoon zeewater
|
:
|
zeewater of brak water dat geen verontreinigingen, schadelijke stoffen en/of toxisch
marien plankton bevat in hoeveelheden die de kwaliteit van de visserijproducten uit
gezondheidsoogpunt kunnen aantasten.
|
Inrichting
|
:
|
iedere ruimte waar visserijproducten worden bewerkt, verwerkt, gekoeld, ingevroren,
verpakt, of opgeslagen, met uitzondering van vissersvaartuigen, afslagen, groothandelsmarkten,
zuiveringscentra en verzendingscentra.
|