a.
|
Hoofdproductschap
|
:
|
Hoofdproductschap Akkerbouw;
|
b.
|
bestuur
|
:
|
Bestuur van het hoofdproductschap;
|
c.
|
dagelijks bestuur
|
:
|
dagelijks bestuur van het hoofdproductschap;
|
d.
|
voorzitter
|
:
|
voorzitter van het hoofdproductschap;
|
e.
|
secretaris
|
:
|
secretaris van het hoofdproductschap;
|
f.
|
commissie
|
:
|
Commissie Aardappelen;
|
g.
|
ondernemer
|
:
|
de natuurlijke of rechtspersoon die een onderneming drijft waarvoor het hoofdproductschap
is ingesteld;
|
h.
|
derde landen
|
:
|
landen en gebieden die niet als lid deelnemen aan de Europese Unie;
|
i.
|
Hoofdbedrijfschap
|
:
|
Hoofdbedrijfschap Agrarische Groothandel;
|
j.
|
N.A.K.
|
:
|
Stichting Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen,
gevestigd te Emmeloord;
|
k.
|
consumptieaardappelen
|
:
|
verse of gekoelde aardappelen, geschild en ongeschild, welke al dan niet na verdere
be- of verwerking bestemd zijn voor menselijke consumptie;
|
l.
|
zetmeelaardappelen
|
:
|
aardappelen bestemd om te worden verwerkt tot zetmeel;
|
m.
|
pootaardappelen
|
:
|
aardappelen die bij de N.A.K. aangegeven zijn;
|
n.
|
aardappelen
|
:
|
alle soorten aardappelen, genoemd in de onderdelen k tot en met m;
|
o.
|
groothandel in aardappelen
|
:
|
het bedrijf van het kopen van aardappelen en het verkopen daarvan aan wederverkopers,
aan instellingen of aan degenen die het gekochte in een door hen gedreven onderneming
aanwenden; producten ex GN-code 2004 10 10
|
p.
|
voorgebakken aardappelproducten
|
:
|
producten ex GN-code 2005 20 80;
|
q.
|
afgebakken aardappelproducten
|
:
|
producten ex GN-code 2005 20 20;
|
r.
|
gedroogde aardappelproducten
|
:
|
producten ex GN-code 1105 10 00
producten ex GN-code 1105 20 00 producten ex GN-code 0712 90 05 producten ex GN-code
2004 10 91 producten ex GN-code 2005 20 10;
|
s.
|
overige aardappelproducten
|
:
|
producten ex GN-code 2004 10 99
producten ex GN-code 0710 10 00 producten ex GN- code 0711 90 80;
|
t.
|
aardappelproducten
|
:
|
producten, genoemd in de onderdelen p tot en met s.
|